u can automate Carla like for 1 VST ?

Discuss running non-Linux applications and plugins on Linux, for example via wine

Moderators: MattKingUSA, khz

Post Reply
Mk2
Established Member
Posts: 107
Joined: Sat Sep 10, 2016 8:28 pm
Contact:

u can automate Carla like for 1 VST ?

Post by Mk2 »

hi, i not found how to automate Carla for 1 special plug... can you tell me ?

User avatar
Linuxmusician01
Established Member
Posts: 702
Joined: Mon Feb 23, 2015 2:38 pm
Location: Holland

Re: u can automate Carla like for 1 VST ?

Post by Linuxmusician01 »

Mk2 wrote:hi, i not found how to automate Carla for 1 special plug... can you tell me ?
I don't know what you mean. Automatically load a certain plugin in Carla? Automate the the making of settings in said plugin? :?

Mk2
Established Member
Posts: 107
Joined: Sat Sep 10, 2016 8:28 pm
Contact:

Re: u can automate Carla like for 1 VST ?

Post by Mk2 »

if i put a vst in carla, can i automate cutoff of vst in my daw ?

User avatar
bluebell
Established Member
Posts: 1334
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:44 am
Location: Saarland & Frankfurt, Germany

Re: u can automate Carla like for 1 VST ?

Post by bluebell »

- right-click on the plugin
- choose Edit
- Set "MIDI Control Channel" and check "Send Control Changes"
- go to tab "Parameters" and set the desired contorller number per parameter
Linux – MOTU UltraLite AVB – Qtractor – https://soundcloud.com/suedwestlicht

Mk2
Established Member
Posts: 107
Joined: Sat Sep 10, 2016 8:28 pm
Contact:

Re: u can automate Carla like for 1 VST ?

Post by Mk2 »

thx, i'll check. :)

Post Reply