Presonus Studio One through Weston in X11 session?

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: MattKingUSA, khz

Post Reply
k410
Established Member
Posts: 30
Joined: Thu Jul 23, 2015 1:33 am
Has thanked: 71 times
Been thanked: 5 times

Presonus Studio One through Weston in X11 session?

Post by k410 »

I understand that Studio One for Linux requires Wayland.

Is anyone running it through Weston in a desktop environment that only supports X11 sessions?

(I might try this myself after I sort out some other things, but thought I should ask in case others have already tried.)

shaunhughes
Posts: 1
Joined: Fri May 24, 2024 4:02 am
Been thanked: 2 times

Re: Presonus Studio One through Weston in X11 session?

Post by shaunhughes »

Yes, I'm running it through Weston in a desktop environment that only supports X11 sessions.

Last edited by shaunhughes on Fri May 24, 2024 4:05 am, edited 1 time in total.
glowrak guy
Established Member
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 21, 2014 8:37 pm
Been thanked: 267 times

Re: Presonus Studio One through Weston in X11 session?

Post by glowrak guy »

Hi, can you write up a quick review of your Studio One experiences? Workflow, efficiency, included plugins/utilities, installation steps, anything that will help linux musicians consider this as a possibility. And if the linux version is included with a windows version purchase, as is the case with U-he products, and Reaper? And is the daw bundled with any Presonus hardware interface/mixer type of gear? etc etc
Cheers

User avatar
fruen
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue May 17, 2016 5:06 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 37 times

Re: Presonus Studio One through Weston in X11 session?

Post by fruen »

k410 wrote: Wed May 15, 2024 5:52 pm

I understand that Studio One for Linux requires Wayland.

Is anyone running it through Weston in a desktop environment that only supports X11 sessions?

(I might try this myself after I sort out some other things, but thought I should ask in case others have already tried.)

Perhaps you should ask this question in the Studio One Linux forum?

https://forums.presonus.com/viewforum.php?f=419

Post Reply