muse-git for arch

MusE is a MIDI/Audio sequencer with recording and editing capabilities, aiming to be a complete multitrack virtual studio for Linux. https://muse-sequencer.org/

Moderators: MattKingUSA, khz, spamatica

aquilarubra
Established Member
Posts: 52
Joined: Sat Nov 24, 2018 8:12 pm

muse-git for arch

Post by aquilarubra »

Here is the PKGBUILD for Arch to build MusE from git, for those who want to test the latest developments.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

aquilarubra wrote:Here is the PKGBUILD for Arch to build MusE from git, for those who want to test the latest developments.
hey aquilarubra, I'm on arch and trying the PKGBUILD, I get this:

Code: Select all

=> Making package: muse-git 4.0.0-1 (Thu 31 Jan 2019 10:56:55 AM EST)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> Retrieving sources...
  -> Updating muse-git git repo...
Fetching origin
==> Validating source files with md5sums...
    muse-git ... Skipped
==> Extracting sources...
  -> Creating working copy of muse-git git repo...
Switched to a new branch 'makepkg'
==> Removing existing $pkgdir/ directory...
==> Starting build()...
sed: -e expression #1, char 54: unterminated `s' command
==> ERROR: A failure occurred in build().
    Aborting...
:: Unable to build muse - makepkg exited with code: 4
I've been using the git build and after the last git pull, the drum editor is not functional or I should say no grid.

spamatica
Established Member
Posts: 278
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:38 am

Re: muse-git for arch

Post by spamatica »

I see Tim has been real busy, so possibly something is temporarily broken.

Haven't tried updating yet myself. Will do...

aquilarubra
Established Member
Posts: 52
Joined: Sat Nov 24, 2018 8:12 pm

Re: muse-git for arch

Post by aquilarubra »

I cannot retry at the moment, so I reupload my PKGBUILD. Maybe I changed something after the initial post. This one is the one I personally used, which compiled fine. If there are issues again, I will investigate.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

aquilarubra wrote:I cannot retry at the moment, so I reupload my PKGBUILD. Maybe I changed something after the initial post. This one is the one I personally used, which compiled fine. If there are issues again, I will investigate.
build but the same issue, the drum editor is not usable

spamatica
Established Member
Posts: 278
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:38 am

Re: muse-git for arch

Post by spamatica »

funkmuscle wrote: build but the same issue, the drum editor is not usable
I can confirm this. The fine grained lines in the midi editors somehow has vanished, it's still working I think but hard to know what you are doing.
Unless Tim checks back I'll hopefully have a look tomorrow night.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

spamatica wrote:
funkmuscle wrote: build but the same issue, the drum editor is not usable
I can confirm this. The fine grained lines in the midi editors somehow has vanished, it's still working I think but hard to know what you are doing.
Unless Tim checks back I'll hopefully have a look tomorrow night.
Exactly it does work but I just don't know what the heck I'm doing LOL. Thanks a lot man.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

@spamatica Sorry to be a pain man but I'd just like to know if I should try a fresh pull or is the issue not fixed yet?

spamatica
Established Member
Posts: 278
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:38 am

Re: muse-git for arch

Post by spamatica »

Hey, I'm taking a look but as I'm not sure what I'm looking at yet it might not be quick.
I'll post here if I manage to solve it.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

spamatica wrote:Hey, I'm taking a look but as I'm not sure what I'm looking at yet it might not be quick.
I'll post here if I manage to solve it.
Thanks a lot man

spamatica
Established Member
Posts: 278
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:38 am

Re: muse-git for arch

Post by spamatica »

I can say this much.

If you limit the checkout to
git checkout 4547301
which is at January 19, it seems ok. Something happened with the checkin after that, on the 20th.

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

spamatica wrote:I can say this much.

If you limit the checkout to
git checkout 4547301
which is at January 19, it seems ok. Something happened with the checkin after that, on the 20th.
not that good with git so I just confused the living daylights out of myself :? :mrgreen:

Joermungand
Established Member
Posts: 276
Joined: Wed Oct 24, 2012 5:19 pm

Re: muse-git for arch

Post by Joermungand »

Just append #commit=4547301 to your source string:

Code: Select all

source=("$pkgname"::'git+https://github.com/muse-sequencer/muse.git#commit=4547301')

User avatar
funkmuscle
Established Member
Posts: 2467
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: muse-git for arch

Post by funkmuscle »

I'll wait for it to be fixed in the git. none of these are building that's why I grabbed the git without using PKGBUILD

Joermungand
Established Member
Posts: 276
Joined: Wed Oct 24, 2012 5:19 pm

Re: muse-git for arch

Post by Joermungand »

funkmuscle wrote:I'll wait for it to be fixed in the git. none of these are building that's why I grabbed the git without using PKGBUILD
The last PKGBUILD linked in the post below built just fine here with the commit appended. Not only did it build, but the drum editor was also fully functional :mrgreen:!
aquilarubra wrote:I cannot retry at the moment, so I reupload my PKGBUILD. Maybe I changed something after the initial post. This one is the one I personally used, which compiled fine. If there are issues again, I will investigate.

Post Reply