No sound output via jack

Moderators: khz, MattKingUSA, deva, muldjord

renoh
Established Member
Posts: 5
Joined: Wed May 08, 2019 8:57 pm

No sound output via jack

Postby renoh » Wed May 08, 2019 9:11 pm

Hi all,

I am currently struggling with getting drumgizmo working standalone on the command line. My MIDI notes do get registered by it ("Event key:47 vel:77" et cetera), yet I cannot hear any sound.

Other audio generators (e.g. hydrogen) output sound as expected when all connections are set via qjackctl.

My MIDI input consists of jack-keyboard currently - could it be an issue with the selected MIDI channel/bank/program (I have not yet understood how drumgizmo maps those values, currently all set to 1 - I already fuzzed those around) or with the fact that I needed to reduce the number of instruments in the .xml-file due to memory constraints since I am running it on a Raspberry Pi?

Redirecting the output of drumgizmo to a wavfile and playing that works fine - so I guess it's a simple configuration-problem.

User avatar
deva
Established Member
Posts: 134
Joined: Sun Oct 23, 2016 10:15 am
Contact:

Re: No sound output via jack

Postby deva » Thu May 09, 2019 5:11 am

I think this is a duplicate of your other question?: viewtopic.php?f=57&t=20004&p=106526

renoh
Established Member
Posts: 5
Joined: Wed May 08, 2019 8:57 pm

Re: No sound output via jack

Postby renoh » Thu May 09, 2019 6:27 am

Indeed, this is a duplicate. Sorry for the inconvenience. Consider this closed.


Return to “Support / Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest