Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

All your LV2 and LADSPA goodness and more.

Moderators: MattKingUSA, khz

hdr
Established Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 03, 2019 1:47 pm

Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

Postby hdr » Sun Feb 03, 2019 2:30 pm

Hi,

I tried this tutorial http://libremusicproduction.com/tutoria ... nth-ardour
but there is a problem with the step 'Click on the drop down menu labelled 'Generic' in our MIDI tracks header and navigate to AVL-Drumkits > AVL-Drumkits.'
in my ardour 5.12.0 there is no menu called 'Generic'. :?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
noedig
Established Member
Posts: 122
Joined: Wed Feb 12, 2014 4:39 am
Location: South Africa

Re: Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

Postby noedig » Mon Feb 04, 2019 6:06 pm

You need to drag the track height larger.

Peek 2019-02-04 20-04.gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

hdr
Established Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 03, 2019 1:47 pm

Re: Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

Postby hdr » Mon Feb 04, 2019 7:20 pm

This is the largest possible size with my 24" Screen.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
noedig
Established Member
Posts: 122
Joined: Wed Feb 12, 2014 4:39 am
Location: South Africa

Re: Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

Postby noedig » Thu Feb 07, 2019 11:02 am

Your track type is possibly a MIDI+Audio track. Ensure that you create a MIDI only track.

hdr
Established Member
Posts: 6
Joined: Sun Feb 03, 2019 1:47 pm

Re: Problem using AVL drumkits with a-Fluid synth in ardour

Postby hdr » Thu Feb 07, 2019 3:54 pm

It was originally created as a pure MIDI track.

Anyway, I created a new MIDI track and now it works.
Thanks.


Return to “Plugins, Effects and Instruments”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest