BIG PROBLEM - please help!

Unofficial support for the KXStudio Linux distribution and applications.
More info at http://kxstudio.linuxaudio.org/

Moderators: MattKingUSA, khz

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

@falkTX
I've already updated... i'm using jack 1.9.9.5

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

nope, it doesn't work.
I noticed also that Jack gives me the same kind of problem when I force to restart, but i don't know for what reason it runs.

But I have one question.
Is it there a way to save just a default template, so I can start working on projects?
Maybe if I keep the same connections between the project, it can work...

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

Jack 1.9.9.5 log sends me this output

When I force the restart

Code: Select all

Sat Nov 24 19:22:22 2012: Stopping jack server...
Sat Nov 24 19:22:22 2012: Client 'system' with PID 0 is out
Sat Nov 24 19:22:22 2012: Client 'a2j' with PID 2877 is out
Sat Nov 24 19:22:22 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:22:22 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:22:26 2012: Saving settings to "/home/studio/.config/jack/conf.xml" ...
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ------------------
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Controller activated. Version 1.9.9.5 (unknown) built on Wed Nov 14 18:25:17 2012
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Loading settings from "/home/studio/.config/jack/conf.xml" using expat_2.1.0 ...
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'engine':'driver':'(null)' to value "alsa"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'engine':'realtime-priority':'(null)' to value "10"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'capture' to value "hw:M1010,0"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'playback' to value "hw:M1010,0"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'rate' to value "44100"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'period' to value "64"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'inchannels' to value "0"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: setting parameter 'drivers':'alsa':'outchannels' to value "0"
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Listening for D-Bus messages
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Starting jack server...
Sat Nov 24 19:22:37 2012: JACK server starting in realtime mode with priority 10
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Acquired audio card Audio-1
Sat Nov 24 19:22:37 2012: creating alsa driver ... hw:M1010,0|hw:M1010,0|64|2|44100|0|0|nomon|swmeter|-|32bit
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:22:37 2012: Using ALSA driver  running on card 0 - 
Sat Nov 24 19:22:37 2012: configuring for 44100Hz, period = 64 frames (1.5 ms), buffer = 2 periods
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ALSA: final selected sample format for capture: 32bit integer little-endian
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ALSA: use 2 periods for capture
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ALSA: final selected sample format for playback: 32bit integer little-endian
Sat Nov 24 19:22:37 2012: ALSA: use 2 periods for playback
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_1'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: New client 'system' with PID 0
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_2'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_3'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_4'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_5'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_6'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_7'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_8'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_9'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_10'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_11'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:capture_12'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:playback_1'
Sat Nov 24 19:22:37 2012: graph reorder: new port 'system:playback_2'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_3'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_4'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_5'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_6'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_7'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_8'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_9'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: graph reorder: new port 'system:playback_10'
Sat Nov 24 19:22:38 2012: New client 'a2j' with PID 3261
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:Midi Through [14] (capture): Midi Through Port-0' created
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:Midi Through [14] (playback): Midi Through Port-0' created
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:M Audio Delta 1010 [16] (capture): M Audio Delta 1010 MIDI' created
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:M Audio Delta 1010 [16] (playback): M Audio Delta 1010 MIDI' created
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:USB Trigger Finger [24] (capture): USB Trigger Finger MIDI 1' created
Sat Nov 24 19:22:38 2012: port 'a2j:USB Trigger Finger [24] (playback): USB Trigger Finger MIDI 1' created

when I stop

Code: Select all

Sat Nov 24 19:24:46 2012: Stopping jack server...
Sat Nov 24 19:24:46 2012: Client 'system' with PID 0 is out
Sat Nov 24 19:24:46 2012: Client 'a2j' with PID 3261 is out
Sat Nov 24 19:24:46 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
Sat Nov 24 19:24:46 2012: ERROR: control open "hw:M1010,0" (No such file or directory)
and when I start, it gives me the "failed to start jack" error...

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

This is the output:

Code: Select all

Voluto=U (non noto)/I (installato)/R (rimosso)/P (rimosso totale)/H (in attesa)
| Stato=Non/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(nessuno)/R (reinstallazione richiesta) (Stato,Err: maiuscolo=grave)
||/ Nome                                      Versione                  Architettura              Descrizione
+++-=========================================-=========================-=========================-========================================================================================
ii  jackd                                     6:1.9.9~test3-1+kxstudio1 amd64                     JACK Audio Connection Kit v2 (server and example clients)
ii  libjack0:amd64                            6:1.9.9~test3-1+kxstudio1 amd64                     JACK Audio Connection Kit v2 (libraries)
ii  libjack0:i386                             6:1.9.9~test3-1+kxstudio1 i386                      JACK Audio Connection Kit v2 (libraries)

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

that's sound strange, cause I upgrade the system twice a day, every day..
Later I'm gonna try...

EDIT: it doesn't work. Now I'm wiping everyting and start from scratch with ubuntu 12.04+KXlinux, let's see what it happends...

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

have installed a fresh install of the OS, jack had the same problem.
I updated at 1.9.9 and it worked!
Thanks guys! you saved me! (and my projects XD)

I have only one question: I just noticed that claudia just save the audio links, but it doesn't handle the midi signals anymore (midi in the patchbay simply disappear).
How can I save the midi connection (or just make them appear?)

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: BIG PROBLEM - please help!

Post by rastagallo »

falkTX wrote: Run 'a2j -e' externally (not as an app in Claudia).
Later I'll add a related option in the Claudia menus
it gives me this error:

DBus exception: org.gna.home.a2jmidid.error.generic: a2j_start() failed.

Post Reply