Error Jack D-Bus when set value of Port Maximum

Optimize your system for ultimate performance.

Moderators: khz, MattKingUSA

User avatar
wakoo
Established Member
Posts: 18
Joined: Tue Dec 25, 2018 11:31 pm

Error Jack D-Bus when set value of Port Maximum

Postby wakoo » Mon Jan 07, 2019 8:19 am

Hi, I installed Jack2 and last version of Qjackctl (0.5.5). On Advance tab (Settings) of Qjackctl, I've changed the value of Port Maximum, another value different to default (256). So, when I Start jack a prompt message appears:

Code: Select all

D-BUS: SetParameterValue('engine:port-max', '512'):

Parameter value type mismatch: was expecting 'u', got 'i'.
(org.jackaudio.Error.InvalidArgs)


Copy/paste the log from Qjackctl's Message window:

Code: Select all

03:04:02.346 D-BUS: SetParameterValue('engine:port-max', '512'): Parameter value type mismatch: was expecting 'u', got 'i'. (org.jackaudio.Error.InvalidArgs)
Cannot connect to server socket err = No existe el archivo o el directorio
Cannot connect to server request channel
jack server is not running or cannot be started
JackShmReadWritePtr::~JackShmReadWritePtr - Init not done for -1, skipping unlock
JackShmReadWritePtr::~JackShmReadWritePtr - Init not done for -1, skipping unlock
Mon Jan  7 03:04:02 2019: ERROR: Parameter value type mismatch: was expecting 'u', got 'i'
Mon Jan  7 03:04:03 2019: Saving settings to "/home/audiopc/.config/jack/conf.xml" ...
03:06:51.476 D-BUS: Iniciando servidor JACK...
Mon Jan  7 03:06:50 2019: Starting jack server...
Mon Jan  7 03:06:50 2019: JACK server starting in realtime mode with priority 79
Mon Jan  7 03:06:50 2019: self-connect-mode is "Don't restrict self connect requests"
Mon Jan  7 03:06:50 2019: Acquired audio card Audio1
Mon Jan  7 03:06:50 2019: creating alsa driver ... hw:USB|hw:USB|1024|2|48000|0|0|nomon|swmeter|-|32bit
Mon Jan  7 03:06:50 2019: configuring for 48000Hz, period = 1024 frames (21.3 ms), buffer = 2 periods
Mon Jan  7 03:06:50 2019: ALSA: final selected sample format for capture: 32bit integer little-endian
Mon Jan  7 03:06:50 2019: ALSA: use 2 periods for capture
03:06:51.477 D-BUS: El servidor JACK se ha iniciado (org.jackaudio.service aka jackdbus).


Jack works but I can't understand the origin of this error.

Return to “System Tuning and Configuration”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest