kxstudio No sound

Mission statement, forum posting guides, and our vision for LM.

Moderators: khz, MattKingUSA

elvisbob
Establlshed Member
Posts: 24
Joined: Sun Jan 04, 2015 11:59 pm

kxstudio No sound

Postby elvisbob » Mon Jan 05, 2015 12:52 am

I'm new to kxstudio-Linux; Please I need some help to get my sound up and running, I read the other post and it was No help at all.
Sun Jan 4 16:33:17 2015: Starting jack server...
Sun Jan 4 16:33:17 2015: Using System timer as clock source.
Sun Jan 4 16:33:17 2015: JACK compiled with System V SHM support.
Sun Jan 4 16:33:17 2015: loading driver "alsa" ...
Sun Jan 4 16:33:17 2015: creating alsa driver ... hw:0|hw:0|1024|2|48000|0|0|nomon|swmeter|-|32bit (I tried changing hw:0 to hw:1 - hw:7)
Sun Jan 4 16:33:17 2015: ERROR: control open "hw:0" (No such file or directory)
Sun Jan 4 16:33:17 2015: ERROR: ALSA: Cannot open PCM device alsa_pcm for playback. Falling back to capture-only mode
Sun Jan 4 16:33:17 2015: ERROR: cannot load driver module alsa
Sun Jan 4 16:33:17 2015: ERROR: Failed to start server

If any one can Help me I Thank You
ElvisBob

ericfontainejazz
Posts: 1
Joined: Tue Jan 20, 2015 3:10 pm

Re: kxstudio No sound

Postby ericfontainejazz » Tue Jan 20, 2015 3:18 pm

You will have to provide more information for others to help. What is your computer and audio setup? What is the output of running the following command in a terminal:

cat /proc/asound/cards

That will let us know what sound cards are detected by your system. I myself have just installed kxstudio 14.04 2014-05-07build and hand had similar issues but got it working with 6-input usb recorder. Have you tried starting jack on a fresh boot after all devices have been connected and turned on?


Return to “About LinuxMusicians”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest