KXStudio 10.04.2 is out!

Discuss anything new and newsworthy! See http://planet.linuxaudio.org for more Linux Audio News!

Announcements of proprietary software may fit better in the Marketplace.

Moderators: raboof, khz, MattKingUSA

alexoest
Established Member
Posts: 17
Joined: Sun Jun 27, 2010 6:32 pm

Re: KXStudio 10.04.1 is out!

Postby alexoest » Thu Jul 08, 2010 1:42 pm

falkTX wrote:
alexoest wrote:
falkTX wrote:---<snip>---

hm... kpackagekit doesn't handle updates very well.
You can try the command-line, it always worked for me:

Code: Select all

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade


---<snip>---


Thanks. I did the command line update (it ended with an error message that I don't recall), restarted, and now I can't log in. When I type my password and hit enter, it loads for a couple of seconds, and then reverts to the login screen.

Are there any quick fixes for that?

/Alex


That is very weird...

Can you login into IRC, #kxstudio ?
I'll help you


Thanks a lot, I really appreciate it. But I'll take a break from setting up Linux audio. It's been a slightly frustrating process and I need to focus on other things for a while.

Still, of all the linux audio distros, KXStudio is the one that appeals most to me, so I expect to give it another try soon. Perhaps on another computer.

Thank you, FalkTX and others for your help along the way.

/Alex

User avatar
Saftpackl
Established Member
Posts: 9
Joined: Mon Apr 19, 2010 4:34 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Saftpackl » Tue Jul 13, 2010 11:12 pm

Since I'm using the alsa-loopback audio solution I didn't know if the following is a general bug:
When I start audacity there's this error:

Code: Select all

bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
audacity: pcm_plug.c:388: snd_pcm_plug_change_channels: Assertion `snd_pcm_format_linear(slv->format)' failed.
Aborted


A few days ago the program still worked, was there a change regarding audacity lately?

Cheers, Saftpackl
My Stuff:
    Kxstudio / Ubuntu Studio (10.04)
    Terratec Phase X24
    Icon Logicon 6air
    Rode NT-2A

User avatar
Scary Hallo
Established Member
Posts: 277
Joined: Fri Oct 23, 2009 2:21 pm
Location: Germany / Pforzheim
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Scary Hallo » Wed Jul 14, 2010 6:21 am

Saftpackl wrote:

Code: Select all

bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
audacity: pcm_plug.c:388: snd_pcm_plug_change_channels: Assertion `snd_pcm_format_linear(slv->format)' failed.
Aborted


A few days ago the program still worked, was there a change regarding audacity lately?

Cheers, Saftpackl


Hi Saftpackl,
I think the first four lines have something to do with bluetooth. Maybe your problemems are similar to mine:
viewtopic.php?f=1&t=2717

thorgal
Established Member
Posts: 739
Joined: Mon Apr 07, 2008 6:04 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby thorgal » Wed Jul 14, 2010 9:53 am

agreed with falkTX. The alsa loopback workaround will not make audacity happy if it is configured to use ALSA.

The only way to get audacity usable with Jack concurrently with other jack apps that would like to connect to audacity's jack ports is to save a patchbay setup in qjackctl due to the current jack support in portaudio (sub-optimal). I never use audacity unless I have to slightly retouch some wave files so I never bothered looking into this.

audacity would really gain with true jack native support.

User avatar
Saftpackl
Established Member
Posts: 9
Joined: Mon Apr 19, 2010 4:34 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Saftpackl » Wed Jul 14, 2010 11:06 am

Ah, thanks for the tip, it worked with temporarily removing the .asoundrc and changing the Device settings.

Yes, audacity is quite unhandy sometimes, but it supports mp3s and I sometimes want to directly apply effects to parts of an audio - is this also possible with another program? I just found out that often you just can insert effects and plugins into tracks generally.
My Stuff:
    Kxstudio / Ubuntu Studio (10.04)
    Terratec Phase X24
    Icon Logicon 6air
    Rode NT-2A

Failbot
Posts: 2
Joined: Thu Jul 15, 2010 1:23 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Failbot » Thu Jul 15, 2010 1:29 pm

Hi,

Just wanted to say I've been playing with KXStudio for a few days now and am really liking it - thanks falkTX for all your hard work putting this together!

I'm having a bit of a jam party tomorrow so will give it a bit of a go in a "live" situation. Hopefully some of the muso types might start taking an interest in Linux audio... :)

Failbot
Posts: 2
Joined: Thu Jul 15, 2010 1:23 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Failbot » Thu Jul 15, 2010 2:23 pm

Yep, I was aware of that. Fortunately I don't require/desire Pulse - in fact I modified the kxstudio-session-start script to make sure it is killed on startup (and to start a2j for me too)...

danni
Established Member
Posts: 8
Joined: Thu Jan 29, 2009 3:15 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby danni » Sat Jul 17, 2010 10:18 am

I just did a clean install... So far I am quite impressed. I had a little bit of trouble getting Nvidia drivers installed for both Realtime and Low Latency kernels.

The only bit of manual hackery I had to do so far is make sure that

Code: Select all

/dev/raw1394
was a member of the audio group.
If this is done in its own file then it will not be broken by upstream updates. I suggest adding a file in

Code: Select all

/lib/udev/rules.d
called

Code: Select all

99-raw1394.rules


It should contain

Code: Select all

KERNEL=="raw1394", NAME="raw1394", GROUP="audio"

User avatar
kaimerra
Established Member
Posts: 91
Joined: Sun Jan 04, 2009 9:41 am
Location: Minnesota, USA

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby kaimerra » Sat Jul 17, 2010 9:33 pm

Just installed 10.04.2 from the net boot and it was mostly successful. i am making this post from the machine. :) I did get some errors during the install.sh which are pasted below. Also, only my laptop panel is working and not the external LCD. But, the monitor is most likely a configuration issue. It's just odd that I gets no output at all. :/

Code: Select all

Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
drobilla-lad is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 6 not upgraded.
5 not fully installed or removed.
After this operation, 0B of additional disk space will be used.
Setting up drobilla-lad (0.0.0+svn2584-0~ppa3) ...
cp: cannot stat `/usr/share/pixmaps/patchage-svn.xpm': No such file or directory
dpkg: error processing drobilla-lad (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of ingen-svn:
 ingen-svn depends on drobilla-lad; however:
  Package drobilla-lad is not configured yet.
dpkg: error processing ingen-svn (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of kxstudio-meta-audio:
 kxstudio-meta-audio depends on ingen | ingen-svn; however:
  Package ingen is not installed.
  Package ingen-svn is not configured yet.
dpkg: error processing kxstudio-meta-audio (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of kxstudio-meta-all:
 kxstudio-meta-all depends on kxstudio-meta-audio; however:
  Package kxstudio-meta-audio is not configured yet.
dpkg: error processing kxstudio-meta-all (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of kxstudio-desktop-full:
 kxstudio-desktop-full depends on kxstudio-meta-all; however:
  Package kxstudio-meta-all is not configured yet.
dpkg: error processing kxstudio-desktop-full (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
 drobilla-lad
 ingen-svn
 kxstudio-meta-audio
 kxstudio-meta-all
 kxstudio-desktop-full


User avatar
Louigi Verona
Established Member
Posts: 402
Joined: Mon Aug 24, 2009 8:56 am

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Louigi Verona » Tue Jul 20, 2010 10:02 pm

Installed latest KXStudio. What can I say - so far I am impressed. Part of my impression is KDE which I never used before (I use GNOME on Jaunty), the KXStudio theme is great.

Also, it is wonderful that everything is under JACK - I dunno how it was done but it is wonderful, truly.
Did not install low latency kernel yet.

alexoest
Established Member
Posts: 17
Joined: Sun Jun 27, 2010 6:32 pm

Re: KXStudio 10.04.1 is out!

Postby alexoest » Fri Aug 06, 2010 3:34 pm

alexoest wrote:---<snip>---

Thanks a lot, I really appreciate it. But I'll take a break from setting up Linux audio. It's been a slightly frustrating process and I need to focus on other things for a while.

Still, of all the linux audio distros, KXStudio is the one that appeals most to me, so I expect to give it another try soon. Perhaps on another computer.

/Alex


Just to let you know: I installed it on another computer, and things are working fine. It seems that my original problem was having "two" sound cards (a soundblaster sound card and a TV tuner card) and only being able to select capture from the tuner card. On this new computer, I only have one sound card and my problems of how to select capture are gone.

/Alex

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 10:31 pm

Hope this is the right place to ask for help with this. I just installed kxstudio, looks fabulous so far!

I need compat-wireless to use wifi, but I'm having trouble. I installed linux-headers-generic in synaptic (as stated at http://wireless.kernel.org/en/users/Download/stable/, this is needed to build), but still when I try to 'make', I get:

make -C /lib/modules/2.6.32-23-generic/build M=/home/dlm/Downloads/drivers/compat-wireless-2.6.35-1 modules
make: *** /lib/modules/2.6.32-23-generic/build: No such file or directory. Stop.
make: *** [modules] Error 2


Am I supposed to do something else with the headers package? I'm just following the instructions here to the letter.

Thanks in advance.
James

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 10:52 pm

Actually, I'm mistaken... the driver is already there, but it refuses to authenticate to the WEP encryption. More searching later I suppose... but it doesn't hurt to ask -- has anyone else had this problem? The driver is ath9k.

Thanks.
James

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 11:51 pm

Sorry for noise - it's not kxstudio specific, seems to be a still-unfixed ubuntu bug.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/278190
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/333730

James

TJMac
Established Member
Posts: 5
Joined: Wed Apr 21, 2010 6:34 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby TJMac » Tue Aug 10, 2010 3:36 pm

I'm fairly new to KXStudio, and I'm totally new at using Jack audio server.
What I'm trying to do is have my onboard audio and my usb headset working at the same time. Right now just the onboard audio is working. Is this possible with Jack?


Return to “Linux Music News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest