KXStudio 10.04.2 is out!

Discuss anything new and newsworthy! See http://planet.linuxaudio.org for more Linux Audio News!

Announcements of proprietary software may fit better in the Marketplace.

Moderators: raboof, khz, MattKingUSA

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 10:31 pm

Hope this is the right place to ask for help with this. I just installed kxstudio, looks fabulous so far!

I need compat-wireless to use wifi, but I'm having trouble. I installed linux-headers-generic in synaptic (as stated at http://wireless.kernel.org/en/users/Download/stable/, this is needed to build), but still when I try to 'make', I get:

make -C /lib/modules/2.6.32-23-generic/build M=/home/dlm/Downloads/drivers/compat-wireless-2.6.35-1 modules
make: *** /lib/modules/2.6.32-23-generic/build: No such file or directory. Stop.
make: *** [modules] Error 2


Am I supposed to do something else with the headers package? I'm just following the instructions here to the letter.

Thanks in advance.
James

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 10:52 pm

Actually, I'm mistaken... the driver is already there, but it refuses to authenticate to the WEP encryption. More searching later I suppose... but it doesn't hurt to ask -- has anyone else had this problem? The driver is ath9k.

Thanks.
James

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Mon Aug 09, 2010 11:51 pm

Sorry for noise - it's not kxstudio specific, seems to be a still-unfixed ubuntu bug.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/278190
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/333730

James

TJMac
Established Member
Posts: 5
Joined: Wed Apr 21, 2010 6:34 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby TJMac » Tue Aug 10, 2010 3:36 pm

I'm fairly new to KXStudio, and I'm totally new at using Jack audio server.
What I'm trying to do is have my onboard audio and my usb headset working at the same time. Right now just the onboard audio is working. Is this possible with Jack?

TJMac
Established Member
Posts: 5
Joined: Wed Apr 21, 2010 6:34 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby TJMac » Tue Aug 10, 2010 4:28 pm

Would it be an option to run both the USB and onboard using simultaneously in PulseAudio -> Jack? (Even though I probably would sacrifice quality doing it this way)

dewdrop_world
Established Member
Posts: 36
Joined: Mon Aug 09, 2010 10:17 pm
Location: Guangzhou, China
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby dewdrop_world » Wed Aug 11, 2010 7:48 pm

falkTX wrote:
dewdrop_world wrote:Sorry for noise - it's not kxstudio specific, seems to be a still-unfixed ubuntu bug.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/278190
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/333730

James


There are bugs on KXStudio that I can't fix for myself...

I did fix the ati/nvidia driver installation on realtime kernels...


Anyway, maybe you should try if booting a more recent kernel fixes the issue.
There is the 2.6.33 realtime in the repos, and you get the 2.6.34-generic here:
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma ... .34-lucid/


Maybe another time... time is short for me and it makes more sense to set up the RT kernel under standard ubuntu for now. SuperCollider is my main axe and it runs well there.

I left 60GB free on the HD so I can make another partition for KXStudio later, when I have more time.

BTW the wifi thing is not a problem in normal ubuntu 10.04.

I'm very interested in the "everything goes thru jack" approach and I wouldn't say I'm totally giving up on kxstudio - it's just at the moment, I have only limited time for fiddling about so I need (for now) to go with something that requires less fiddling.

Thanks for the work on this!
James

osterchrisi
Established Member
Posts: 23
Joined: Sat Apr 24, 2010 7:07 pm
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby osterchrisi » Tue Sep 21, 2010 9:58 pm

Sorry, but I always thought it's not possible to have 64-bit Ardour with VST support?
http://zaunerelektronik.net <-- horray!
http://koma-elektronik.com <-- hot equipment for musicians and producers, handmade in berlin

sgr119
Established Member
Posts: 6
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:40 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby sgr119 » Mon Oct 11, 2010 11:59 am

Need Help!
After installing KXStudio and trying to record, I've discovered that my sound card only shows outputs on the Kmix conntrol panel, no inputs. I plugged in my mic and tried to record in Ardour but the levels were almost silent even when I screamed into it.

It's an Acer Aspire 5738PG-6306 notebook with a 64 bit processor. Sound card shows up as "HDA Intel" on one tab, and "HDA AT HDMI on the other."

I know a fair amount about configuring Linux but this has me stumped. I really want this to work, because KXStudio has everything I've been looking for.

Thanks for any help.

Pablo
Established Member
Posts: 1269
Joined: Thu Apr 17, 2008 9:57 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Pablo » Mon Oct 11, 2010 3:31 pm

Maybe alsa mixed up the numbers of your cards, so what was hw:0 became hw:1 and viceversa?

Look at the output of

cat /proc/asound/cards

And in any case, double check that jack is using your usual card (hda-intel I suppose). The same for kmix.

A nice trick in jack is naming the card with its name, not its number. For example, if you use qjackctl, you can write down in the interface field:

hw:Intel

(or whatever its name is, look at the output of cat /proc/asound/cards, and note the name between square brackets) instead of hw:0 or hw:1.

Cheers! Pablo

sgr119
Established Member
Posts: 6
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:40 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby sgr119 » Mon Oct 11, 2010 5:01 pm

Got that sorted out but the rocording levels are still way low even with the faders maxed out. Any suggestions>

User avatar
Capoeira
Established Member
Posts: 1226
Joined: Tue May 12, 2009 1:01 pm
Location: Brazil

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby Capoeira » Mon Oct 11, 2010 5:16 pm

are you using the "mic-in"?
what kind of mic do you use?
Perhaps the mic is damaged?

sgr119
Established Member
Posts: 6
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:40 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby sgr119 » Mon Oct 11, 2010 5:45 pm

Yeah, I'm using Mic in. I tested the mic on windows and it seems to work. Not sure where to take it now. Seems weird. I can even get mic sounds out of the speakers. I may just try reinstalling the whole shebang and see what I get. Can't hurt since I have nothing on it I can't lose. And KXStudio seems right up my alley, so I'm gonna give t a fair shot.

User avatar
autostatic
Established Member
Posts: 1728
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:26 pm
Location: Beverwijk, The Netherlands
Contact:

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby autostatic » Mon Oct 11, 2010 6:17 pm

I wouldn't reinstall, it's very time consuming and it might not even solve your issue. What does running alsamixer in a terminal yield? Any Mic related faders that could be upped?

sgr119
Established Member
Posts: 6
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:40 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby sgr119 » Mon Oct 11, 2010 6:44 pm

I reinstalled before I read that last one. Anyway, I figured it out. I had to go into KMix, find the different channels under "Configure Channels", then after fooling around with the levels a bit, I figured out that there were ones labelled "Capture" Messing with those levels worked it all out.

NOW I'M STOKED!! This distribution is the BEST.

Thanks a ton for all the hard work. Now, to record some tunes...

sgr119
Established Member
Posts: 6
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:40 pm

Re: KXStudio 10.04.2 is out!

Postby sgr119 » Mon Oct 11, 2010 7:00 pm

Actually, now I have to scale back the faders quite a bit, they're touchy. All out sweet.


Return to “Linux Music News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests