No Sound in Rosegarden

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: MattKingUSA, khz

Post Reply
Nickademus420
Posts: 1
Joined: Wed Apr 01, 2020 2:03 am

No Sound in Rosegarden

Post by Nickademus420 »

I am running Linux Mint 19.3. I am using JACK to connect my Oxygen 8 midi controller to Rosegarden. I can see notes being recorded on a track. I cannot get sound when I play back the track. I have tried using the JACK connections window to make connections, but nothing works.
Any ideas?

User avatar
Michael Willis
Established Member
Posts: 996
Joined: Mon Oct 03, 2016 3:27 pm
Location: Rocky Mountains, North America
Contact:

Re: No Sound in Rosegarden

Post by Michael Willis »

What's your output device? Onboard sound card? Audio interface?

What audio connections did you make?

User avatar
bluebell
Established Member
Posts: 1332
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:44 am
Location: Saarland & Frankfurt, Germany

Re: No Sound in Rosegarden

Post by bluebell »

Nickademus420 wrote:
Wed Apr 01, 2020 2:06 am
I am running Linux Mint 19.3. I am using JACK to connect my Oxygen 8 midi controller to Rosegarden. I can see notes being recorded on a track. I cannot get sound when I play back the track. I have tried using the JACK connections window to make connections, but nothing works.
Any ideas?
Rosegarden cannot produce sounds by its own. You need either some plugin instruments like fluidsynth-dssi or a hardware device that plays your MIDI notes.
Linux – MOTU UltraLite AVB – Qtractor – https://soundcloud.com/suedwestlicht

User avatar
lilith
Established Member
Posts: 1298
Joined: Fri May 27, 2016 11:41 pm
Location: bLACK fOREST
Contact:

Re: No Sound in Rosegarden

Post by lilith »

That's because it's Rosegarden and not Soundgarden :lol:

Post Reply