LV2: BSEQuencer

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: khz, MattKingUSA

User avatar
milk
Established Member
Posts: 141
Joined: Tue Jan 05, 2016 9:08 am
Location: Edinburgh
Contact:

LV2: BSEQuencer

Postby milk » Tue Apr 30, 2019 11:27 pm

https://github.com/sjaehn/BSEQuencer - "Multi channel MIDI step sequencer LV2 plugin with a variable matrix"

Available in the AUR.
they/them (nb/gq/tg, ta)
wiki.thingsandstuff.org/Audio and related pages - a collection of mostly Linux and free links (OpenID auth for anti-spam, try DW)
Linux Digital Audio and Music Workstation Comparison Matrix - collaborative Google Sheet

stanlea
Established Member
Posts: 546
Joined: Wed Apr 25, 2012 9:49 pm

Re: LV2: BSEQuencer

Postby stanlea » Thu May 02, 2019 10:51 pm

ouch ! thanks milk.

stanlea
Established Member
Posts: 546
Joined: Wed Apr 25, 2012 9:49 pm

Re: LV2: BSEQuencer

Postby stanlea » Sat May 04, 2019 7:42 am

I tried it, and it could really rock, because the controls provided are very fun. But I couldn't sync transport from host (tried Carla, Qtractor, Ardour), and the gui don't show the grid on my screen.

tavasti
Established Member
Posts: 737
Joined: Tue Feb 16, 2016 6:56 am
Location: Kangasala, Finland
Contact:

Re: LV2: BSEQuencer

Postby tavasti » Sat May 04, 2019 9:29 am

Developer seems to be very responsive on bug reports, so in case of problems make issue on github, and maybe your problem will be solved in few hours.
Linux veteran & Novice musician

Hear my music at https://audiu.net/users/tawaste

sjaehn
Established Member
Posts: 5
Joined: Fri May 03, 2019 6:05 pm

Re: LV2: BSEQuencer

Postby sjaehn » Sun May 05, 2019 8:45 pm

stanlea wrote:I tried it, and it could really rock, because the controls provided are very fun. But I couldn't sync transport from host (tried Carla, Qtractor, Ardour), and the gui don't show the grid on my screen.


Thank you for the information. As I'm the developer, I'm interested in what happened.

You don't see the whole pattern? This is strange and shouldn't happen at all. But you can see all other controllers (dials, menus, buttons)? Can you please make a screenshot. This would really help.

Or do you mean, you can't see the white line. This happens in the "Host controlled" mode if the transport signal is stopped. In Carla you have to select "Jack transport" and press the play button on the transport tab on the left side of the Carla window. In Ardour, it should be sufficient to press **Ardour**'s play button. If there is no transport / play to sync with, the plugin (correctly) stops. In this case, only "Autoplay" should work.

stanlea
Established Member
Posts: 546
Joined: Wed Apr 25, 2012 9:49 pm

Re: LV2: BSEQuencer

Postby stanlea » Sat May 25, 2019 10:22 am

Late answer, sorry. After more testing : I can indeed see the grid, but the contrast is a bit low in the background, maybe my laptop screen. As for the synced transport, I had success by wiring a midi input to the sequencer, and then sending a midi note. But in Carla, just hitting the play button jack transport is not enough.

sjaehn
Established Member
Posts: 5
Joined: Fri May 03, 2019 6:05 pm

Re: LV2: BSEQuencer

Postby sjaehn » Tue May 28, 2019 8:37 pm

stanlea wrote:Late answer, sorry. After more testing : I can indeed see the grid, but the contrast is a bit low in the background, maybe my laptop screen. As for the synced transport, I had success by wiring a midi input to the sequencer, and then sending a midi note. But in Carla, just hitting the play button jack transport is not enough.


Hi stanlea, thank you for your feedback. You are right and it makes sense, you need a MIDI input and a host transport signal in the host controlled mode.


Return to “Recorders & Sequencers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests