Qtractor - Metronome 'Pre-count'?

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: khz, MattKingUSA

Death
Established Member
Posts: 137
Joined: Sun Oct 11, 2015 1:43 pm

Qtractor - Metronome 'Pre-count'?

Postby Death » Sun Mar 31, 2019 4:10 pm

Hey. Just wondering if anyone knows if there's a way to get the Qtractor audio metronome to count in before recording starts? It just starts recording as soon as you press play, but I need it to give me a bit of a count in before it starts rolling. Cheers!

User avatar
rncbc
Established Member
Posts: 712
Joined: Mon Apr 19, 2010 12:20 pm
Contact:

Re: Qtractor - Metronome 'Pre-count'?

Postby rncbc » Sun Mar 31, 2019 10:32 pm

sorry, there is no pre-count in qtractor.

as a workaround, you may set a punch-in/out range and the starting play-head before of that; though, the metronome will always click while playback/recording is rolling.

cheers

Death
Established Member
Posts: 137
Joined: Sun Oct 11, 2015 1:43 pm

Re: Qtractor - Metronome 'Pre-count'?

Postby Death » Sun Mar 31, 2019 10:50 pm

rncbc wrote:sorry, there is no pre-count in qtractor.

as a workaround, you may set a punch-in/out range and the starting play-head before of that; though, the metronome will always click while playback/recording is rolling.

cheers


Ok. I'll have a little play with that then. It was on my list of things to learn how to use anyway. Cheers :)


Return to “Recorders & Sequencers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests