Jack and Ardour

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: khz, MattKingUSA

User avatar
funkmuscle
Establlshed Member
Posts: 1707
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Jack and Ardour

Postby funkmuscle » Fri Jan 06, 2017 4:03 pm

Hey, can Ardour show xruns and nothing shows in Qjackctl?
Whenever I first launch Ardour if will show anywhere between 10 to 40 xruns and then increases by 1-7 over a few hours of use and those show in Qjackctl. The first 10 to 40 xruns that Ardour shows does not show up in Qjackctl. Actually even during use like recording, editing, etc, sometimes Qjackctl never shows xruns.. This is even since I've started using the Focusrite 2i2.

User avatar
bluebell
Establlshed Member
Posts: 567
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:44 am
Location: Saarland & Frankfurt, Germany

Re: Jack and Ardour

Postby bluebell » Fri Jan 06, 2017 5:23 pm

If Qjackctl and jackd's logs don't show these xruns then I guess it's a bug in Ardour.

User avatar
funkmuscle
Establlshed Member
Posts: 1707
Joined: Mon Jun 02, 2008 2:30 pm

Re: Jack and Ardour

Postby funkmuscle » Fri Jan 06, 2017 9:00 pm

bluebell wrote:If Qjackctl and jackd's logs don't show these xruns then I guess it's a bug in Ardour.

hmmm, that's what I thought. thanx


Return to “Recorders & Sequencers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests