[solved]Crossfade with qTractor?

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: MattKingUSA, khz

Post Reply
rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

[solved]Crossfade with qTractor?

Post by rastagallo »

As the title said, how do I crossfade 2 clips in qtractor?

Thanks :D
Last edited by rastagallo on Fri Jan 31, 2014 12:42 am, edited 1 time in total.

tatch
Established Member
Posts: 662
Joined: Fri Nov 16, 2012 3:18 pm

Re: Crossfade with qTractor?

Post by tatch »

1) automate the gain on each channel
2) https://github.com/x42/xfade.lv2

User avatar
rncbc
Established Member
Posts: 792
Joined: Mon Apr 19, 2010 12:20 pm
Contact:

Re: Crossfade with qTractor?

Post by rncbc »

rastagallo wrote:As the title said, how do I crossfade 2 clips in qtractor?
qtractor does not automatically cross-fade overlapping clips.

but you can do it manually by setting properly the fade-out of the first and the feade-in of the second clip across the overlapped region.

in case you missed, clip fade-in and fade-out curves may be set visually by click+drag+moving each of small dark squares that shows on each clip top edges. ;)

byee.

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: Crossfade with qTractor?

Post by rastagallo »

how does the xfade lv2 plugn works?
I put it in a track and...?

tatch
Established Member
Posts: 662
Joined: Fri Nov 16, 2012 3:18 pm

Re: Crossfade with qTractor?

Post by tatch »

you should probably just do what rncbc suggested because he wrote qtractor. I've never used xfade.lv2 so I don't know how it works but I think it is for crossfading between two tracks, not clips (there's an explanation on the page i linked); in other words I probably misunderstood your question.

rastagallo
Established Member
Posts: 42
Joined: Tue Oct 30, 2012 11:42 am

Re: Crossfade with qTractor?

Post by rastagallo »

Ok np, I'll stick with fading in\out manually the tracks :)

Thank you :)

Post Reply