Page 1 of 1

Does Ardour work at 96kbps with 24 bits ?

Posted: Tue Apr 14, 2009 12:26 am
by leostereo
Hi , I`m using a delta 1010 pci sound card recording at 96kbps and 24 bits for the best quality witn some DAWs running on windows but I would like to begin using Ardour with Linux, I have read that Ardour don`t work with this sample rate and this resolution, bye !
Leo from Mendoza, Argentina.

Re: Does Ardour work at 96kbps with 24 bits ?

Posted: Tue Apr 14, 2009 5:20 am
by thorgal
hey, welcome here.
Ardour can handle that, that's what I work with with an RME Hammerfall DSP system.
Ardour will convert the audio data to 32bit floating point internally. It will take whatever samplerate is supported by your card and libsndfile. So you don't have to worry. And you can export to whatever bit depth / sample rate suits you best. Remember that ardour is designed for professionals.

Re: Does Ardour work at 96kbps with 24 bits ?

Posted: Wed Apr 15, 2009 10:09 pm
by leostereo
Ok ... thanks compa