Search found 480 matches

by bazsound
Sat Aug 24, 2013 11:19 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: KXStudio recent updates - any problems?
Replies: 128
Views: 23990

Re: KXStudio recent updates - any problems?

Ive just put in a fresh install of kx studio and ran all updates. so far everything is working fine, except.... after the upgrade from a fresh install my 2nd hard drive now requires root password to mount, and if i try and CD to any directory on that drive i get permission denied. I can browse it af...
by bazsound
Fri Aug 23, 2013 8:41 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Testers needed - Cabbage LV2 plugins
Replies: 21
Views: 6572

Re: Testers needed - Cabbage LV2 plugins

im running av-linux at the moment, im going to be going back to kx studio soon, most likely once the repos have been fully moved to debian and i can add it ontop of linux mint.

is there a way to get these plugins into av linux?
by bazsound
Fri Aug 23, 2013 8:26 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Help: Setting up KXStudio on Mint Linux 15
Replies: 11
Views: 3395

Re: Help: Setting up KXStudio on Mint Linux 15

All the non-12.04 versions are currently being moved to the new Debian repos. 12.04 still keeps the old ones, but not any other version. This means that, in the mean time, there are packages missing that are not yet packaged in the new repos. If you already have a good working system, just be a lit...
by bazsound
Fri Aug 23, 2013 8:21 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?
Replies: 19
Views: 4742

Re: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?

bazsound wrote:but my issue maybe more related to being digidesign hardware with an alsa patch to get it working and not a kernel bug. Is that patch available somewhere? The patch was excepted into alsa a while back so its availible since kernel 3.8-rc2 so no patch nessesary. Mbox 2 should work, un...
by bazsound
Thu Aug 22, 2013 2:24 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?
Replies: 19
Views: 4742

Re: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?

3.11.0-031100rc6-generic

doesnt fix issues for me,

but my issue maybe more related to being digidesign hardware with an alsa patch to get it working and not a kernel bug.
by bazsound
Thu Aug 22, 2013 11:13 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: The state of midi in Ardour3
Replies: 20
Views: 5492

Re: The state of midi in Ardour3

I got my head round midi in ardour and finally got used to it, got quite good at manually putting notes in and had half a song. But came up against quirks and bugs and crashes that i had to move to ardour 3.0 but then i found more bugs and cant finish the song i was working. I get notes at the begin...
by bazsound
Thu Aug 22, 2013 11:04 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?
Replies: 19
Views: 4742

Re: USB-Audio regressions on 3.8 kernel - fixed?

By any chance would this possibly fix my issues with the mbox1, I contacted the developer that wrote the patch to get the mbox2 and he told me in recent kernels mbox1 support got broken. I run av-linux so im unsure how i would try this kernel, as they use there own kernels and are much older. 3.5 i ...
by bazsound
Thu Aug 08, 2013 8:54 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: The state of midi in Ardour3
Replies: 20
Views: 5492

Re: The state of midi in Ardour3

I recently tried to use Midi in ardour and found it horrible. Not crashes or anything, as it doesnt crash but im using 3.3 which i have paid a donation for (binary from ardours site). What i find horrible is that you are drawing notes directly onto the track view, not like any other midi pragram whe...
by bazsound
Wed Aug 07, 2013 11:08 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: zynaddsubfx - MuSe - Delay on every patch!!
Replies: 2
Views: 944

Re: zynaddsubfx - MuSe - Delay on every patch!!

:/ it doesnt appear in ardour 3 anyway i tried to do midi work in ardour and find out so difficult i gave up without even having a simple 1 bar part due to how you pencil things in, i guess unless you have a midi keyboard your stuck. muse and rosegarden though is very easy to work the old way of man...
by bazsound
Wed Aug 07, 2013 9:12 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: zynaddsubfx - MuSe - Delay on every patch!!
Replies: 2
Views: 944

zynaddsubfx - MuSe - Delay on every patch!!

so ive just gotten into using muse and im finding it very very good except. That no matter what instrument i select when using zynaddsubfx theres a massive amount of delay effect applied to the instrument, I cant find any parameter that sets relates to delay within muse, and the native gui option is...
by bazsound
Wed Aug 07, 2013 9:01 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*
Replies: 11
Views: 3890

Re: Mbox1 no capture ports

Ok just a quick update, it seems that mbox 1 support has been broken for the moment. The developer that made the patch for usb-snd got back to me and will try and look at it when he has time so there may or may not be a fix.
by bazsound
Tue Aug 06, 2013 8:50 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*
Replies: 11
Views: 3890

Re: Mbox1 no capture ports

Yeah i've seen those 2 pages already and wernt much help. I already have the driver from that page, as it is now included in alsa in recent kernels, but i did try to install that driver aswell, which throws up errors unless you change one of the c files with one from somewhere else on the net but go...
by bazsound
Mon Aug 05, 2013 9:47 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*
Replies: 11
Views: 3890

Re: Mbox1 no capture ports

Tried xubuntu 13.04 pulse audio sees the mbox and it appears that it sees input. However playback still has the issue of static/white noise every so often. Back to kx studio i try kernel 3.10 which has a patch to resolve usb issues that caused people with problems using various usb DAC still same pr...
by bazsound
Sun Aug 04, 2013 12:05 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*
Replies: 11
Views: 3890

Re: Mbox1 no capture ports

Still no luck getting level from the inputs in ardour or any other application. Ive went back to 3.2 kernel as i know that there have been USB related problems with kernels from 3.5 and up, still same problems. also i have the dreaded bursts of static that alot of people have been experience, and iv...
by bazsound
Sat Aug 03, 2013 11:54 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*
Replies: 11
Views: 3890

UPDATE*Mbox1 no capture ports *Linux Driver Patched!*

****** If you are having issues with bursts of white noise you may need to update the firmware to v22 which can only be done on a mac. http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/download/en355783?popup=true&NewLang=en&DocType=1450 UPDATE - Patch created Mbox 1 should now work"! http://www.zamaudio.com...