Search found 196 matches

by aeb105
Wed Mar 07, 2012 6:57 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

That's too weird I just rebooted and switched to the Realtime kernel and Jack works now in this Kernel(it didn't earlier). But Audacity is giving the error above again. Sound for the computer like playing mp3's or when I go to an audio streaming site doesn't seem to work either.
by aeb105
Wed Mar 07, 2012 6:46 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Actually I rebooted several times in the Realtime kernel tonight only to have those errors above. When I switched to Low Latency kernel, things worked. Audacity is not seeing the input from that screenshot I attached and am in the LL kernel
by aeb105
Wed Mar 07, 2012 5:52 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Maybe you can disregard those posts above, it seems to be working after switching my boot mode into Low Latency Kernel. The Realtime Kernel is the default or the one at the top. I don't know how that happened, but I'm sure I can find out how to change the order. But should the Realtime Kernel not wo...
by aeb105
Wed Mar 07, 2012 5:23 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

But the real problem is that Jack is not starting now. I attached some screenshots for you. jackd 0.118.0 Copyright 2001-2009 Paul Davis, Stephane Letz, Jack O'Quinn, Torben Hohn and others. jackd comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY This is free software, and you are welcome to redistribute it under c...
by aeb105
Wed Mar 07, 2012 5:16 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Thanks, will go thru the Floss manual now. As a side note, Audacity does not work. Doubleclick the icon and get nothing. Go to terminal and type in audacity and get this "ron@ron-desktop:~$ audacity bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111) bt_audio_service_open: connect() fa...
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 4:15 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Thanks, that's what it was.............not feeling too swift last night. The main thing then is recording and playing back which both Rackarack and Ardour act like they are doing, but when I go to playback........I get nothing.
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 8:21 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Yeah, the mix is to the right. Here is the output. Do you have to click play in Rackarack to have the effects come on? I select them but no change in my guitar sound.
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 7:40 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Yeah your probably right. This is my first time with Jack and Rackarack and Ardour he he. :oops: ron@ron-desktop:~$ uname -a Linux ron-desktop 2.6.33-20-realtime #15 SMP PREEMPT RT Sun Nov 13 20:03:35 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux Jack startup here: 02:00:26.577 Patchbay deactivated. 02:00:26.602 Statis...
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 7:21 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

As I play around with all the volume controls between my guitar, fast track and speakers it is getting much better. In fact that was probably a false alert. Okay, now I guess I need to read up on Rackarack. As I click on the various effects I get no change in sound. Likewise I open a track in Ardour...
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 7:08 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Okay setup Jack but just noticed the volume icon on the desktop is x'ed. When I click on it, it say "The volume control did not find any elements and/or devices to control. This means either that you don't have the right Gstreamer plugins installed, or that you don't have a sound card configured." B...
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 6:58 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

I actually cd'ed to the modprobe folder and it worked. My old Linux troubleshooting skills coming back slowly :) . One thing I did notice though about the config file is that by default there was only 1 line. I basically copied what you had that the final result should look like. So, now setting up ...
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 6:07 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

I actually got to the gksudo gedit /etc/modprob.d/fast-track-pro.conf step and it brings up a blank document. Now, I can mouse click thru "Computer" >etc>modprobe.d and the file comes up fine. Is there something I am missing here?
by aeb105
Tue Mar 06, 2012 5:09 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Tango Studio 64bit version installed! Getting ready to update with Synaptic.....or maybe I will get this stuff working first. Alright I am working the stuff you posted above first. Too anxious to get my guitar howling. Thanks and will update. :D
by aeb105
Mon Mar 05, 2012 9:12 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Yeah, I caught that and was using "su" for the last million attempts. Unfortunately it is still not recognizing my password. I installed the OS 2x already with a usual password. I guess I will try reload the system 1 more when I get home tonight and if that doesn't work go for Tango. I guess Avlinuz...
by aeb105
Mon Mar 05, 2012 7:54 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Jack not finding M-Audio Fast Track device
Replies: 93
Views: 28265

Re: Jack not finding M-Audio Fast Track device

Okay, so I am trying to use my sudo permissions to perform tasks at the terminal and it tells me my password is no good. So I retry 100 times, then reinstall and it tells me the same. I know I entered the root 2x and carefully. :? [sudo] password for ron: Sorry, try again. [sudo] password for ron: r...