Search found 55 matches

by vector
Sun Oct 21, 2018 6:03 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

awesome one last thing, it will just go over the top of what I have yes?. or should I uninstall current first, if so how? reason I ask, I just went thru the readme sequence on my laptop, would you believe it worked out of the box. Same ubuntu studio on both machines. Go figure. So either i made a me...
by vector
Sun Oct 21, 2018 2:09 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

Sorry, so is it just a matter of me going thru these steps again? 2. Clone muse source with command: 'git clone https://github.com/muse-sequencer/muse.git' 3. Type 'cd muse/muse3' 4. Type './compile_muse.sh' and wait until it is finished 5. Type 'cd build' 6. Type `sudo make install` - this will ins...
by vector
Tue Oct 16, 2018 6:51 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: [Solved] MACos Cubase send midi to another app
Replies: 4
Views: 898

Re: MACos Cubase send midi to another app

Yep that did it IAC driver
thanks baggy
by vector
Mon Oct 15, 2018 7:16 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

I got a bit done today(as lights programmed to midi driven lighting cues. i have a click track, in sync with an audio track, I have midi from muse to QLCplus what was really strange was I couldnt get midi from external keyboard to muse. I can direct midi from muse to the keyboard but cant for the li...
by vector
Sun Oct 14, 2018 11:02 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: [Solved] MACos Cubase send midi to another app
Replies: 4
Views: 898

Re: MACos Cubase send midi to another app

thanks baggy, no doubt it helps if you at least know what to search for :)
Ill give these a go
by vector
Sun Oct 14, 2018 1:45 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

HI tim thanks so much for getting back to me. spent most of the day fighting MACos but thats another story :( ok Did the organ test as you prescribed, worked as expected. VUs go up and down, Turning things on and off was never a problem I cna see and know to look for mutes buttons etc..however knowi...
by vector
Sun Oct 14, 2018 5:15 am
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: [Solved] MACos Cubase send midi to another app
Replies: 4
Views: 898

[Solved] MACos Cubase send midi to another app

Hi Guys, Im trying to get a MACos 10.13 running cubase to talk(send midi notes) to another app(QLCplus DMX lighting controller) running on the same machine. On my linux box I open muse or musescore or a softsynth, I then open qlcplus and (I guess thru Jack) QLC 'sees' muse as a midi input device. I ...
by vector
Thu Oct 11, 2018 6:52 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

thx ill have a fiddle, i tried this youtube tutorial but that drumsyth dosent show up in the list https://www.youtube.com/watch?v=4re2iWdKNzM ill go thru those ones you suggested ...again I must be missing something basic. I expected to find a way to point muse at the 'embedded' system midi sounds. ...
by vector
Wed Oct 10, 2018 7:58 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

this is very wired I added 4 synths and 4 midi tracks. Calf mono, Yoshimi, Mess organ 0, drumgizmo(drum track) only the first two makes sounds the Mess and drumgizmo create events but no sound. EventCanvas::startPlayEvent 39 62 6 9 EventCanvas::startPlayEvent 39 62 6 9 EventCanvas::startPlayEvent 39...
by vector
Wed Oct 10, 2018 7:45 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

this might help? I ran muse with -D 5 soft synths found and then lots of lines about loading plugins then loadPluginLib: adding ladspa plugin:/usr/lib/ladspa/cs_phaser.so name:Phaser1 - Similar to CSound's phaser1 by Sean Costello label:Phaser1 required features:0 loadPluginLib: adding ladspa plugin...
by vector
Wed Oct 10, 2018 7:02 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

Hi Guys really getting frustrated.
Muse is not "completely" installed as per above posts and so keeps crashing. I call up the wrong midi instrument and Muse just shuts off with no warning.
Hard trying to learn a new package when it just stops on you.

help
by vector
Tue Oct 02, 2018 7:39 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse3 delete control events
Replies: 2
Views: 570

Re: Muse3 delete control events

Sorry for the delay Tim I just wanted to find time to confirm. The eraser tool was the first thing I tired. Within the piano roll I can erase notes with it but as soon as you move the eraser into the control area it returns to a mouse pointer. so yeah sounds like we have a bug ;( No probs the list i...
by vector
Sat Sep 29, 2018 11:04 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse3 delete control events
Replies: 2
Views: 570

Muse3 delete control events

HI all, Sorry Ive spent a while trying/reading but can't work out how to delete or clear control events. Lets say I have drawn a stack of waveforms in the pitch wheel but now realise I dont want them. Only way I have found to remove all this is to open the 'List' editor sort by comment, select and d...
by vector
Sat Sep 29, 2018 9:24 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

thanks falk fully understand that. spam such a hassle for everyone ;(
I fixed that now, next time you post it will be visible right away.
(just removed you from the "newly registered users", which have this behaviour)
Sadly this is the only thing that is working against the spam.
by vector
Sat Sep 29, 2018 5:43 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running
Replies: 26
Views: 3914

Re: Muse not running

erm Tim I think because I am under moderators acceptance here still, that maybe you missed one of my posts? (there is a delay b4 they appear here) I have no sound from midi and need to use -p and -I to allow muse to run. Obviously perfect world would be to fix why -p and -I are in error? as far as m...