Search found 48 matches

by manic_b
Tue Nov 25, 2014 11:30 am
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Playback-only sequencer for live performance
Replies: 8
Views: 6341

Re: Playback-only sequencer for live performance

Nope :( Ended up using pmidi and having to work really hard to keep my arpeggiators in sync manually.
by manic_b
Sat Aug 02, 2014 8:20 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Cadence/JACK not starting - FIXED? Kinda?
Replies: 2
Views: 1327

Re: Cadence/JACK not starting

I seem to have things working again, but it wasn't a great Saturday... Steps were: ⋅  Reinstall ALSA (not sure if this was important) ⋅  killall jackdbus ⋅  Open Cadence successfully ⋅  Change numbers of inputs and outputs from zero to six (for my Komplete Aud...
by manic_b
Sat Aug 02, 2014 10:59 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Cadence/JACK not starting - FIXED? Kinda?
Replies: 2
Views: 1327

Cadence/JACK not starting - FIXED? Kinda?

Nothing obvious changed in configuration, just got up this morning and "cadence" returns: Using Tray Engine 'Qt' ERROR:dbus.proxies:Introspect error on :1.72:/org/jackaudio/Controller: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible caus...
by manic_b
Sun Jul 20, 2014 3:54 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Komplete Audio 6 misbehaving, JACK1 made it worse
Replies: 0
Views: 1157

Komplete Audio 6 misbehaving, JACK1 made it worse

UPDATE: Moving from a USB3 port to a USB2 port seems to have got things working reasonably. I'm still a bit concerned about the amount of mess in my setup; is there a good series of steps for ensuring a sane JACK1 installation? ---------------------------- Hullo, I've got a shiny Komplete Audio 6, ...
by manic_b
Sat Jun 14, 2014 8:47 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Steam Games No Audio
Replies: 5
Views: 1342

Re: Steam Games No Audio

Steam video trailers work fine for me, but they default to being muted in the player interface. Which is how autoplaying web video should behave!
by manic_b
Wed Jan 15, 2014 3:18 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: youtube sound
Replies: 27
Views: 7004

Re: youtube sound

This is all rather concerning. I'm interested in upgrading to an audiofire 4 for my system, but I do watch a lot of youtube videos and also play some games... Has there been any progress with this issue? Are you still convinced it's isolated to Youtube in a browser or are other ALSA applications aff...
by manic_b
Fri Aug 16, 2013 8:49 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Trapped in an endless cycle of login
Replies: 6
Views: 1723

Re: Trapped in an endless cycle of login

Yup. From lsb_release -a: "Description: KXStudio 12.04.1" Kernel just updated to 3.2.0-51-generic Purged lightdm, reinstalled kdm a couple of times; I'm still getting the purple background, but ps -A confirms that kdm is running. And I can now log in. WHAT. Well, this is good, but I wish I...
by manic_b
Fri Aug 16, 2013 8:02 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Trapped in an endless cycle of login
Replies: 6
Views: 1723

Re: Trapped in an endless cycle of login

As suggested elsewhere I tried creating a new user and logging in; this didn't work. Suggests that it's not something in my /home directory, I guess.
by manic_b
Fri Aug 16, 2013 7:58 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Trapped in an endless cycle of login
Replies: 6
Views: 1723

Re: Trapped in an endless cycle of login

Unfortunately, nothing has changed
by manic_b
Fri Aug 16, 2013 7:44 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Trapped in an endless cycle of login
Replies: 6
Views: 1723

Re: Trapped in an endless cycle of login

(Oh, and df suggests that I have plenty of space in my root partition, which is the usual suspect for this problem.)
by manic_b
Fri Aug 16, 2013 7:31 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Trapped in an endless cycle of login
Replies: 6
Views: 1723

Trapped in an endless cycle of login

Pretty much what the title says: I try to login, I get a brief black screen and then I'm back at login again. I've just got back from a few weeks away. Did a bug update through the update manager, rebooted, then this. Tried booting in recovery mode and repairing packages (which took a while, looked ...
by manic_b
Mon May 27, 2013 7:57 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Ardour trouble
Replies: 14
Views: 4089

Re: Ardour trouble

Yes, that seems to have done it! Thanks falktx :-D
by manic_b
Mon May 27, 2013 7:22 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Ardour trouble
Replies: 14
Views: 4089

Re: Ardour trouble

After a bit more poking: LV2_PATH=/NOT works and/or VST_PATH=/NOT works Presumably the issue lies in an interaction between an LV2 and the VST path. I have an strace output file without LADSPA, but it's still about 16MB. I've tried to update the kxstudio paste but it doesn't want to upload. Grab it ...
by manic_b
Mon May 27, 2013 4:40 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Ardour trouble
Replies: 14
Views: 4089

Re: Ardour trouble

It's about 26MB! It does look like dssi-vst is the culprit. Is there a way to exclude it from the path for Ardour?
by manic_b
Mon May 27, 2013 4:10 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Ardour trouble
Replies: 14
Views: 4089

Re: Ardour trouble

Running without LADSPA same problem. Running without VST, it starts up and also opens a log window with: [INFO]: LV2: Discovering 985 plugins [WARNING]: Ignoring invalid LV2 plugin http://home.gna.org/lv2vocoder/1 [WARNING]: Ignoring invalid LV2 plugin http://miplug.in/plugins/dynamic5band/mono [WAR...

Go to advanced search