Search found 247 matches

by steevc
Mon Dec 07, 2015 9:01 pm
Forum: Linux Music News
Topic: MOTU Microbook IIc
Replies: 12
Views: 3759

Re: MOTU Microbook IIc

I'm afraid I didn't manage to play much more. I did try it in Ardour 4 with Jack on Kubuntu 15.10, but that didn't seem to like it either. I've not actually had Ardour running in a while, so I need to look into that some time. If you want me to run anything to get more details of the Microbook then ...
by steevc
Sat Nov 14, 2015 6:20 pm
Forum: Linux Music News
Topic: MOTU Microbook IIc
Replies: 12
Views: 3759

Re: MOTU Microbook IIc

I happen to know someone who could lend me one. I have it plugged into my Kubuntu 15.04 system. That detects it and it shows up in Pulseaudio Volume Control as MicroBook IIC with the only option of Analog Surround 7.1 Output. No option for input. I've tried playing through it, but am just getting no...
by steevc
Mon Oct 20, 2014 8:04 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Support of audio interfaces under Linux
Replies: 139
Views: 89436

Re: which usb audio interface?

Do we know for certain that the PCIe models don't work under Linux? Until/unless an enduser actually tries a particular audio device, no one knows for sure. Alsa devs don't document their work, the alsa database is inaccurate/ill-maintained, and lots of questionable assumptions are made (for exampl...
by steevc
Mon Oct 13, 2014 3:40 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Re: Loads of xruns on M-Audio Delta 66

Just put the Delta back in my old PC where it works better. Zero xruns at 128 frames. It's a shame as the new PC is much quicker and quieter, but maybe there's some incompatibility with the motherboard. For reference the old PC has an Asus M2NPV-VM with AMD X2 4600. New one is Gigabyte GA-F2A88X-D3...
by steevc
Mon Sep 29, 2014 7:40 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Re: Loads of xruns on M-Audio Delta 66

How do you actually identify "xruns"? I'm sure many newbies would like to know. There's an option in Ardour to add a marker when an xrun occurs. Could be useful if you only get a few to spot where you may have to edit to re-record a track. You also get a running count in qjackctl/Cadence ...
by steevc
Sun Sep 28, 2014 8:07 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Re: Loads of xruns on M-Audio Delta 66

it seems that some program is using your card at 48000 khz you can use command lsof | grep /dev/snd to see what programs are accessing sound devices I'll have to try it again some time. When I run that on the new PC that doesn't have that card any more I see lots of results. Would it be the 'pcmC' ...
by steevc
Sun Sep 28, 2014 4:32 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Re: Loads of xruns on M-Audio Delta 66

Just put the Delta back in my old PC where it works better. Zero xruns at 128 frames. It's a shame as the new PC is much quicker and quieter, but maybe there's some incompatibility with the motherboard. For reference the old PC has an Asus M2NPV-VM with AMD X2 4600. New one is Gigabyte GA-F2A88X-D3H...
by steevc
Sun Sep 28, 2014 3:37 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Re: Loads of xruns on M-Audio Delta 66

Not sure the card sample rate matters too much as starting Jack sets it to 44100 anyway. Just need to sort the xrun and distortion issues. For the distortion could it be overloading somewhere non-obvious? Mudita doesn't show anything red-lining? BTW I'm running 64 bit low-latency kernel Linux trilli...
by steevc
Sun Sep 28, 2014 2:47 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Loads of xruns on M-Audio Delta 66
Replies: 10
Views: 4395

Loads of xruns on M-Audio Delta 66

I've reported issues with my system a while back, but recently tried again. I was running Kubuntu 14.04, but have now installed Mint 17. Initially things seemed better with that. Before the card would always start at 48000 instead of 44100. Turning the interface off/on in Pulseaudio Volume would fix...
by steevc
Thu Jun 05, 2014 10:03 am
Forum: General Music Discussion
Topic: SoundCloud Profiles.
Replies: 5
Views: 3909

Re: SoundCloud Profiles.

I discovered SoundCloud a few years back when looking for somewhere to share recordings that non-technical people could use. I've got by with the free version. I just remove some old tracks if I run low on space. They have done a good job on developing the site to make it easy to use and it's become...
by steevc
Thu Jun 05, 2014 9:39 am
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Audio playback speed is wrong
Replies: 7
Views: 2638

Re: Audio playback speed is wrong

Booted up the PC with a Mint USB drive. That defaulted to 44100 and sounded fine. Cool that they have things like Pulseaudio volume there by default. Makes life simple.

If I wanted to report this as a bug, where should I do it? I don't know what 'level' of the system could be at fault.
by steevc
Wed Jun 04, 2014 3:23 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Audio playback speed is wrong
Replies: 7
Views: 2638

Re: Audio playback speed is wrong

I've found I can generally get the hardware sample rate to change is I disable/enable the Delta in Envy24. I assume this resets something. Even with this the sound is still distorted as if something is over-driven. I'll double check the levels, but it looked okay. Somewhere in this process I lost th...
by steevc
Sun May 25, 2014 3:51 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Audio playback speed is wrong
Replies: 7
Views: 2638

Re: Audio playback speed is wrong

The problem was still there the next day and I've not managed to change it as I did yesterday.
by steevc
Fri May 23, 2014 8:24 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Audio playback speed is wrong
Replies: 7
Views: 2638

Re: Audio playback speed is wrong

This is weird. I just changed the sample rate in Envy24 to 48000 and back to 44100 and it seems to have sorted itself out, for now at least. I thought I tried that yesterday. Ah well, I've learnt a bit about this stuff whilst investigating. I tend to used 44.1 as most audio media is in that rate and...
by steevc
Fri May 23, 2014 11:44 am
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Audio playback speed is wrong
Replies: 7
Views: 2638

Re: Audio playback speed is wrong

do you use jackd? Not running Jack for general audio. I only start it when I need it. I think this proves the Delta is running at 48000, but I think I need it at 44100 steve@slarti:~$ cat /proc/asound/card2/pcm0p/sub0/hw_params access: MMAP_INTERLEAVED format: S32_LE subformat: STD channels: 10 rat...

Go to advanced search