Search found 25 matches

by Plug&Play
Sat Mar 30, 2019 8:07 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...
Replies: 10
Views: 522

Re: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...

nikgnomicradio - Thanks for the useful input. I am trying to migrate from: using my system built in audio hardware to send sound to computer speakers to: using my m-audio pci card to send line out to an amplifier I assume I was using pulseaudio - I had to stop Qjackctl to get sound from the browser ...
by Plug&Play
Sat Mar 30, 2019 6:09 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...
Replies: 10
Views: 522

Re: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...

All - While reading the advice here, and trying to work through this, I was investigating, attempting to find the manual for jackqtl. I came upon the this on page https://www.rncbc.org/drupal/node/1814 from the moment you have jackdbus rigged into the system, it just takes full control and charge of...
by Plug&Play
Fri Mar 29, 2019 6:05 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...
Replies: 10
Views: 522

Re: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...

glowrak guy - I see that "card 1" is [M Audio Audiophile 24/96] $ arecord -l **** List of CAPTURE Hardware Devices **** card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC269VB Analog [ALC269VB Analog] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: M2496 [M Audio Audiophile 24/96], device 0: IC...
by Plug&Play
Thu Mar 28, 2019 9:04 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...
Replies: 10
Views: 522

m-audio Audiophile 2496 PCI - and getting nowhere...

Red Leader opened a recent and related discussion Hey all, First of all, thanks for the support these boards offer. and here i am with issues getting my "ICE1712 - M Audio Audiophile 24/96", and the same gratitude for whatever help I can get. I am running Ubuntu Studio 18.04.1 on a Dell wo...
by Plug&Play
Tue Mar 19, 2019 6:41 pm
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Is anyone using qLoud - or know a better Speaker profiler?
Replies: 4
Views: 450

Re: Is anyone using qLoud - or know a better Speaker profiler?

Thank you Lilith, raboof...

I will check these out.

It seems like such a basic tool, and all the components (signal generation , routing, analysis of digital wave forms) all readily available in Linux...
by Plug&Play
Tue Mar 19, 2019 3:28 am
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Is anyone using qLoud - or know a better Speaker profiler?
Replies: 4
Views: 450

Is anyone using qLoud - or know a better Speaker profiler?

I am found a speaker analyser, but it seems to be out of date, and I am having trouble building it, partly because I don't know anything about qt4 and qt5, if I have them or where to get them. The latest is "v.1.2 - make building more friendly for Ubuntu " at https://www.linux-apps.com/p/1...
by Plug&Play
Tue Mar 19, 2019 3:19 am
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Fluidsynth Midi CC?
Replies: 3
Views: 406

Re: Fluidsynth Midi CC?

I googled "fluidsynth manual"
got "MIDI Control Change Implementation Chart"
https://github.com/FluidSynth/fluidsynth/wiki/FluidFeatures
by Plug&Play
Mon Mar 11, 2019 5:26 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: How to change Global tempo
Replies: 5
Views: 266

Re: How to change Global tempo

Tim - I am compiling code from github.com/muse-sequencer/muse.git When I did the install for 3.02 I had some problems: 1) the older version was not replace 2) the menu entries were duplicated I did an uninstall sudo dpkg -r muse but I had difficulty removing all traces of the old version. Can two ve...
by Plug&Play
Sun Mar 10, 2019 4:44 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: How to change Global tempo
Replies: 5
Views: 266

Re: How to change Global tempo

Tim - Thank you for your help with this. I am using Version 3.02 I am not getting the result that I expect when I change the value in the View -> Transport dialog ( which by the way, can not be made to disappear after it is opened) I change it, but as my song plays I see it change to the "local...
by Plug&Play
Sun Mar 03, 2019 7:00 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: How to change Global tempo
Replies: 5
Views: 266

How to change Global tempo

I started a midi piece, and decided the tempo was not what I wanted. I changed the tempo in the piano roll, but it didn't appear to be persistent, tried changing it in the Transport Panel, then I discovered that I had been making tempo changed bar-by bar. I used ctl-a to select all, but my tempo cha...
by Plug&Play
Fri Feb 08, 2019 8:49 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade
Replies: 13
Views: 400

Re: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade

Success! I seem to be back in business. I followed the instructions in the README, except that I used wget to download the zip file. I was not able to extract it with tar, but the file manager was able to do it. I also had to manually remove the old icon in the gui launcher - actually removing the t...
by Plug&Play
Fri Feb 08, 2019 4:16 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade
Replies: 13
Views: 400

Re: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade

Tim - I will get on that in the AM. Just to clarify , I downloaded and installed Muse 3.02 from https://sourceforge.net/projects/lmuse/%20...%20z/download Also, after upgrading Ubuntu Studio to 18.04, I installed WaoN, which needed $ sudo apt-get install qt5-default qttools5-dev qttools5-dev-tools $...
by Plug&Play
Thu Feb 07, 2019 8:45 pm
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade
Replies: 13
Views: 400

Re: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade

$ muse3 -t is unavailable $ muse3 -D showed very many ladspa drives loaded until loadPluginLib: adding ladspa plugin:/usr/lib/ladspa/cs_phaser.so name:Phaser1 with LFO label:Phaser1+LFO required features:0 free(): invalid pointer Aborted (core dumped) where it crashed. I had modest success with $ m...
by Plug&Play
Thu Feb 07, 2019 6:52 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade
Replies: 13
Views: 400

Re: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade

I just read through the thread can't start muse3 - invalid pointer https://linuxmusicians.com/viewtopic.php?f=61&t=18140&p=89952&hilit=free+%3A+invalid+pointer#p89952 It is interesting that the problems went away when sndrnrvk changed to Ubuntu Studio 16.04. My system was working until I...
by Plug&Play
Thu Feb 07, 2019 12:25 am
Forum: MusE Sequencer
Topic: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade
Replies: 13
Views: 400

Re: Muse not running after Ubuntu Studio 18.04.1 upgrade

It is not working. I displays a splash screen (3.2) and then crashes with a core dump. QApplication: invalid style override passed, ignoring it. LOCALE en_US Denormal protection enabled. Select audio device from configuration : 0 User JackAudio backend - backend selected through configuration MusE:i...

Go to advanced search