Search found 22 matches

by rotindo
Mon May 14, 2018 8:35 pm
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: How to test if PulseAudio is correctly autospawning
Replies: 6
Views: 1451

Re: How to test if PulseAudio is correctly autospawning

When I launch pavucontrol , it stalls on “Establishing connection to PulseAudio. Please wait…” :( And pactl info confirms that PulseAudio is not running as I get “Connection failure: Connection refused pa_context_connect() failed: Connection refused”. Any idea why is PulseAudio not autospawning?
by rotindo
Mon May 14, 2018 9:02 am
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: How to test if PulseAudio is correctly autospawning
Replies: 6
Views: 1451

How to test if PulseAudio is correctly autospawning

Hi, Trying to solve my sound problem step by step, it occured to me that PulseAudio does not seem to autospawn as is should per https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/Documentation/User/Running/ Is there an application that would allow me to verify this? I Eg, a software that rely on P...
by rotindo
Mon Apr 30, 2018 8:59 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Firing up JACK while ALSA and PulseAudio are running… I first try with the “ALSA -> PulseAudio -> JACK (Plugin)” bridge (in Cadence.JACK Bridges.ALSA Audio ). And I have no more sound. Two possible clues: 1. If i run an aplay command, I don't get any error message but aplay stalls. I have to manuall...
by rotindo
Sat Apr 28, 2018 10:17 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Could you post the output of pacmd list-sinks | grep -e 'name:' -e 'index' Unless I'm reading your post incorrectly it seems that the hardware works when you choose the correct output so I would guess that pulseaudio is set to use the wrong output - see https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAud...
by rotindo
Sat Apr 28, 2018 9:45 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Well. I guess this is not much of a help, but several times I decided that the least complicated solution is to reinstall the whole OS. That's why my home folder is always on a separate partition. Yes, I know this could be a solution. Indeed, I use it quite regularly. But now is not a good time for...
by rotindo
Fri Apr 27, 2018 2:27 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

I did a few further tests, forced reinstalled the concerned packages and here's what I got: Everything seems fine when only ALSA is installed. Or when PulseAudio and JACK are installed but not running. (Except obviously for applications needing PulseAudio or JACK , but that's to be expected.) When r...
by rotindo
Tue Apr 24, 2018 3:42 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

To investigate further, I'd like to know if there exists — a VU Meter app dedicated to ALSA — a VU Meter app dedicated to PulseAudio — a VU Meter app dedicated to JACK — an audio equivalent to WireShark that let's you hear/see what happens at each input and output of a chained/piped/bridged audio co...
by rotindo
Tue Apr 24, 2018 3:30 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Do you folks always run Jack on your system? I do it only when dabbling with music, otherwise it's just pulseaudio...Anyhow, when something like this happen to me, the first thing I do is I delete the "pulse" folder inside the /home/.config folder. Sometimes I also delete the Cadence fold...
by rotindo
Tue Apr 24, 2018 3:13 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Remove jack from the equation, does pulseaudio work on it's own? Is it running as a process? JACK stopped and disabled (so it does not start at login), then reboot… — at login: PulseAudio does not show in the processes despite the “Auto-start at login” radio button being ticked, no sound, ALSA  doe...
by rotindo
Mon Apr 23, 2018 8:06 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

What happens if you do pulseaudio --start? Any errors? Nothing happens. I get no error but there are no change in the Catia schema and I still get no sound. As far as I can see/hear, I get the same (absence of) results with $ pulseaudio --start $ pulseaudio -D # pulseaudio --system # pulseaudio --s...
by rotindo
Mon Apr 23, 2018 3:23 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Thanks for you reply. When I boot my computer, only two boxes system show in Catia: one with 2 capture_* items, the other with 8 playback_* items. There are no connection whatsoever. If I restart JACK , nothing changes. Nor if I pulseaudio -D . The only way I fond to get some connections in the Cati...
by rotindo
Mon Apr 23, 2018 12:08 pm
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

Re: No more sound after update, probably related to PulseAudio

Check in Catia if the pulseaudio jack client is actualy there, and if it the "sink" connected to the system outputs. Could you tell me more how to do so? I'm not familiar with Catia . In fact, I only know the basics of KXStudio as it was recommended to me in order to setup a system that s...
by rotindo
Mon Apr 23, 2018 9:31 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: No more sound after update, probably related to PulseAudio
Replies: 27
Views: 3230

No more sound after update, probably related to PulseAudio

Hello, Despite a slight problem, I used to have sound on my Debian Stretch boosted by KXStudio . Since the last KXStudio package updates, I cannot hear a thing. Could you help? I think it might be related to PulseAudio as the aforementioned “slight problem” is. To have sound on my computer, I had to...
by rotindo
Wed Sep 07, 2016 8:52 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: kxstudio-default-settings . no more sound and X11 crashes
Replies: 12
Views: 4947

Re: kxstudio-default-settings . no more sound and X11 crashes

@FaTony: I do not need it per se. It's just recommended for KXstudio repository users. On the other hand it forced me to dive into the Linux sound stack and I'd definitely like to understand it better. So if you have answers to any question from my previous post, please, help yourself :wink: as mos...
by rotindo
Tue Sep 06, 2016 9:40 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: kxstudio-default-settings . no more sound and X11 crashes
Replies: 12
Views: 4947

Re: kxstudio-default-settings . no more sound and X11 crashes

Ok, in the meantime, I continue to hack thru all this. QJackCtl provided a few option that were on (Default) and could be changed to a specific piece of hardware. I changed all of them to hw1: HDA Intel and got sound back to lots of my apps but speaker-test , vlc and the like. While trying to determ...

Go to advanced search