Search found 13 matches

by SLCBagpiper
Sat Feb 03, 2018 12:12 am
Forum: Announcements
Topic: linuxaudio.org compromised - 2018-01-29
Replies: 64
Views: 22389

Re: linuxaudio.org compromised - 2018-01-29

Thanks for all of your hard work.
by SLCBagpiper
Thu Apr 20, 2017 3:20 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: Noob question regarding latency
Replies: 5
Views: 3255

Re: Noob question regarding latency

If you're low on USB ports, you can use a hub for the MIDI instruments. Just avoid hubs for the audio interface. I'm very glad you brought that up. Given that there's very low voltage in a USB circuit and, by extension, in each USB port in a hub, you couldn't expect to run a USB-connected condenser...
by SLCBagpiper
Sun Oct 23, 2016 4:54 am
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS
Replies: 8
Views: 3836

Re: Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS

I found a possible cause of Segmentation Error, which I didn't see mentioned in a cursory Google-search, and this literally happened not 10 minutes before I began writing this: I was modifying a preset I had made by adding Reverse Delay---which very well may have been a Calf plugin, though I didn't ...
by SLCBagpiper
Mon Sep 19, 2016 6:02 pm
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS
Replies: 8
Views: 3836

Re: Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS

Hey there, tramp. Thanks for the reply. Even if I interested to know what exactly goes wrong, I wont annoy you with a debugging session. If debugging is less annoying than losing all of your presets, then I'll happily take the debugging. :D My guess is that you've enabled some of the calf plugins (r...
by SLCBagpiper
Fri Sep 16, 2016 6:57 pm
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS
Replies: 8
Views: 3836

Guitarix Segmentation Error Ubuntu 14.04 LTS

I'm using the KXStudio desktop-environment of Ubuntu 14.04 LTS on a 64-bit Dell XPS L702X laptop. I was in the middle of tracking guitar using Guitarix and Audacity yesterday, when Guitarix suddenly crashed. Guitarix just quit and went quiet. Knowing just enough about Terminal to be a menace to myse...
by SLCBagpiper
Sat Mar 05, 2016 2:03 am
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error
Replies: 8
Views: 2614

Re: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error

Hmm. are you using 64 bit or 32? I may have to try this at home where I have a 14.04 install. Its working fine on my local 64 bit 15.10 install. I suspect just some combination of programs in your system are bringing out the bug. Rakarrack does some undesirable things in the code but works most of ...
by SLCBagpiper
Fri Mar 04, 2016 6:02 pm
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error
Replies: 8
Views: 2614

Re: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error

ok its something with fltk. Do you have libfltk1.3 installed? I would try a: sudo apt-get install --reinstall libfltk1.3 and see if that gets you anywhere. ssj71, thanks again for responding. Here's the output from the install/reinstall libftk1.3: papabear@papabear-Dell-System-XPS-L702X:~$ sudo apt...
by SLCBagpiper
Thu Mar 03, 2016 7:18 pm
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error
Replies: 8
Views: 2614

Re: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error

Gotten buggy?... Works OK for me. Do you have the kxstudio repos or are you installing what ever Ubuntu has? If not from kx I'd be sure to do that first. If the issue persists you can try and run it using the commands: gdb rakarrack r (Wait till it crashes) bt I'm fairly familiar with the rakarrack...
by SLCBagpiper
Thu Mar 03, 2016 11:05 am
Forum: Plugins, Effects and Instruments
Topic: Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error
Replies: 8
Views: 2614

Rakarrack Won't Start in GUI; Terminal Gives "Segmentation Fault (Core Dumped)"-Error

Hi, guys. I'm running Ubuntu 14.04 with the KXStudio Desktop Environment on a 64-bit Dell XPS L702X laptop. I'm trying to launch Rakarrack, which I may very well be doing for the first time on this computer; I can't remember for sure. But let's say yes, to be safe; I have used Rakarrack on other com...
by SLCBagpiper
Tue Jul 14, 2015 4:52 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Audio was fine yesterday; no audio today
Replies: 9
Views: 2281

Re: Audio was fine yesterday; no audio today

That worked! It's fixed. Thank you all, again! For the record, for the next guy that this happens to, I opened Terminal and <My Username>@<My Computer's Name>:~$ rm -r ~/.config/falkTX <My Username>@<My Computer's Name>:~$ rm -r ~/.config/Cadence rm: remove write-protected regular file ‘/home/<My Us...
by SLCBagpiper
Tue Jul 14, 2015 3:45 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Audio was fine yesterday; no audio today
Replies: 9
Views: 2281

Re: Audio was fine yesterday; no audio today

Please never open your apps as root like that. Most apps write config files on close to save the user settings, and if you run them as root they will be saved with root-only permissions. I'm afraid you just broke Cadence config files and you won't be able to save data on it again. So now you have t...
by SLCBagpiper
Mon Jul 13, 2015 6:36 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Audio was fine yesterday; no audio today
Replies: 9
Views: 2281

Re: Audio was fine yesterday; no audio today

Catia doesnt need to be opened with root privilages so thats not the issue. Open up cadence and check that jack is started if not start jack and start jack and then start the alsojack bridge. Maybe Catia doesn't need to be opened in root when it's functioning normally, but typing catia by itself in...
by SLCBagpiper
Mon Jul 13, 2015 4:38 am
Forum: KXStudio Discussion
Topic: Audio was fine yesterday; no audio today
Replies: 9
Views: 2281

Audio was fine yesterday; no audio today

I'm using an Acer Aspire One netbook with a 2GB RAM card installed. I'm running EXCLUSIVELY Ubuntu 14.04.02 LTS (all traces of Windows are long gone), 3.13.0-57-lowlatency kernel, 32bit architecture, with the KXStudio desktop environment. It's been working brilliantly up until today. As recently as ...