Search found 16 matches

by somedude
Wed Jun 24, 2020 4:02 pm
Forum: Computer Related Hardware
Topic: Linux friendly DC coupled audio interface?
Replies: 0
Views: 255

Linux friendly DC coupled audio interface?

I had to return my new and awesome MOTU Ultralite MK4 because it was reassigning output channels randomly. Not sure if people here have gotten this model to work properly without any channel reassignment or screeching sounds? I'm following the thread here of the AVB and it just seems to me that MOTU...
by somedude
Mon Jun 03, 2019 7:59 pm
Forum: Original Scores & Recordings
Topic: First fully-Linux EP is out, I'm stoked [glitch electonica]
Replies: 2
Views: 478

Re: First fully-Linux EP is out, I'm stoked [glitch electonica]

Fair enough. Thanks for listening kind stranger.
by somedude
Thu May 23, 2019 2:07 am
Forum: Original Scores & Recordings
Topic: First fully-Linux EP is out, I'm stoked [glitch electonica]
Replies: 2
Views: 478

First fully-Linux EP is out, I'm stoked [glitch electonica]

I've been using linux as my main DAW for about 10 years now, and I was able to go fully linux for my music project with the recent-ish appearance of fully linux solutions that work well for me (I'm using bitwig, but yeah I know there are a bunch of other solid ones). I think more and more vendors ar...
by somedude
Sat May 04, 2019 9:50 pm
Forum: Marketplace
Topic: Sonarworks headphone & speaker calibration software.
Replies: 24
Views: 4320

Re: Sonarworks headphone & speaker calibration software.

hi there, i want to buy reference4 for my linux system, where can i download the trial version? is there a way to just get a .vst file like many others do? thanks.
by somedude
Tue Dec 29, 2015 9:37 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: QMidiArp no midi out
Replies: 1
Views: 1773

Re: QMidiArp no midi out

For future dumbasses like my self coming across this post: YOU NEED TO BE RUNNING WITH THE INTERNAL CLOCK IN ORDER FOR MIDI SIGNALS TO PASS THROUGH (PRESS THE DAMN PLAY BUTTON).

:roll:
by somedude
Tue Dec 29, 2015 2:06 am
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: QMidiArp no midi out
Replies: 1
Views: 1773

QMidiArp no midi out

I'm using kxstudio and I've just started plunging into qmidiarp, it looks like an amazing tool that I look forward exploring more. Along my midi route I have a keystation that generates midi messages, an interfase (Focusrite 2i4) and a hardware synth. I can output midi from my keystation directly to...
by somedude
Thu Apr 17, 2014 10:45 pm
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: Ableton xruns
Replies: 13
Views: 5958

Re: Ableton xruns

I'm running a 6Gb laptop and I have the same problem, although maybe a bit less acute, so I'm not sure RAM is such a big factor. I do notice that when I'm doing somethiing else (for example using a browser) the amount of xruns increase momentarily. After bricking my laptop and going through somewhat...
by somedude
Thu Apr 17, 2014 5:39 am
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: Ableton xruns
Replies: 13
Views: 5958

Re: Ableton xruns

I uninstalled all instances of wine (all of them, purged, cleaned, etc). I was then able to properly install wine-rt and wineasio from the kxstudio repos and now Live runs properly (with minor crackles and pops) at 512 (instead of the 1024 previsously described). So yeah :) . When I play a song at 5...
by somedude
Mon Apr 14, 2014 5:07 pm
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: Ableton xruns
Replies: 13
Views: 5958

Re: Ableton xruns

I installed and ran the PoL script and I couldn't get the aplication to start correctly. I uninstalled PoL, reinstalled everything manually and I'm back where I was. (I checked out Luppp, looks like a great piece of software but its more a looper than a clip programming app. I will definitely be usi...
by somedude
Fri Apr 11, 2014 8:37 pm
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: Ableton xruns
Replies: 13
Views: 5958

Re: Ableton xruns

My Linux audio apps are all running properly with no xruns (and I do have WineASIO installed). My kernel is set to 250 Hz (I understand setting the kernel to 1000Hz is mostly useful for intensive midi use, which I don't). I ran raboof's realTimeConfigQuickScan script... a bunch of warnings and "not ...
by somedude
Thu Apr 10, 2014 7:42 pm
Forum: Linux Distributions & Other Software
Topic: Ableton xruns
Replies: 13
Views: 5958

Ableton xruns

I've managed to get Ableton running pretty decently in my Debian (testing) machine. I downloaded Wine from the kxstudio repos, and except for some minor GUI issues (that I bellieve can be easily fixed with wineprefix) things are running better than expected. My Scarlett 2i4 is recognized and I can p...
by somedude
Sun Mar 02, 2014 9:28 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: jack2 has no sound when going through audio interface
Replies: 3
Views: 2207

Re: jack2 has no sound when going through audio interface

I'm such a noob. The problem was in the routing of the audio in jack connect. I had to disconnect everything and route the signals properly because jack wasn't doing it properly by default. If someone else comes across this post in the future: make sure you route the audio properly in your jack conn...
by somedude
Sun Mar 02, 2014 7:51 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: jack2 has no sound when going through audio interface
Replies: 3
Views: 2207

Re: jack2 has no sound when going through audio interface

Hi bluebell, thanks for the info. I tried setting fixed positions but it doesn't work either. I've been playing with the jack settings to use defaults, hw:USB, hw:USB,0 but still no sound. Weird thing is, I do get proper output from the Focusrite's headphone output, but nothing from the main audio o...
by somedude
Sun Feb 23, 2014 11:49 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: jack2 has no sound when going through audio interface
Replies: 3
Views: 2207

jack2 has no sound when going through audio interface

My fellow LM's: I am trying to take the first baby step of recording some loops in SooperLooper using a Focusrite 2i4 interface, but there is no sound coming out. I am able to fire up jack2 and SooperLooper and record some loops, and I know they are being recorded but when I playback no audio comes ...
by somedude
Sat Feb 22, 2014 10:32 pm
Forum: New? We're glad you're here!
Topic: Hello from Mexico City.
Replies: 2
Views: 1741

Re: Hello from Mexico City.

Thanks, looking forward to use all the amazing resources here.