Search found 12 matches

by Quillz
Thu Nov 29, 2018 10:08 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: KXStudio - All music is out of pitch!?
Replies: 3
Views: 280

Re: KXStudio - All music is out of pitch!?

Thanks for the reply. I had originally thought that and part of the bafflement was that it seemed like a sample rate issue but according to Cadence (in the Jack status section) sample rate was still 44100, which is what it's always been set at. However, given your reply I had a thunk and remembered ...
by Quillz
Wed Nov 28, 2018 10:33 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: KXStudio - All music is out of pitch!?
Replies: 3
Views: 280

KXStudio - All music is out of pitch!?

Hi folks, Wasn't sure where to put this as it's a bit odd - But I'm guessing it's more of a tuning and configuration thing than anything else. Last night I was jamming away with my guitar (going through my amp and cab, and not through my comp) to some chord progressions I have, laid down in Ardour, ...
by Quillz
Thu Nov 24, 2016 11:04 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]
Replies: 11
Views: 4986

Re: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]

Dear mods, I noticed other topics had a "solved" tag added to them when they'd been sorted out and I took the liberty of doing so with this one. I hope that's okay :)
by Quillz
Wed Nov 23, 2016 9:22 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]
Replies: 11
Views: 4986

Re: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2)

Thanks, English Guy. I renamed the hydrogen.conf in /home/username/.hydrogen and that sorted it.

Much appreciated.
by Quillz
Wed Nov 23, 2016 7:21 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]
Replies: 11
Views: 4986

Re: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2)

Hi English Guy

I ran

Code: Select all

apt-get remove --purge hydrogen


which should remove the config files - as far as I'm aware. And then re-installed.

I have right-clicked->open-with->hydrogen on a number of *.h2songs, all to no avail.
by Quillz
Wed Nov 23, 2016 5:47 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]
Replies: 11
Views: 4986

Re: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2)

Thanks for the replies :) I've just got in from work and had time to take a look. that was my problem on Arch and it was the gcc. Reinstalled gcc. fixed. Okay. So I did some quick googling and figured you meant do a sudo apt-get install --reinstall gcc . apt-get did its thang and when I attempted to...
by Quillz
Tue Nov 22, 2016 11:34 pm
Forum: Recorders & Sequencers
Topic: Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]
Replies: 11
Views: 4986

Hydrogen stopped running (KXStudio 14.04.2) [Solved]

Hi, Up until this evening Hydrogen was running fine. Then I tried running it alongside Rosegarden and QSampler and it (hydrogen) crashed. Whenever I try to run it I see the splash-screen then nothing, except 1 xrun gets logged. I'm running it in KXStudio 14.04.2 64-bit with 3.13.0-101-lowlatency ker...
by Quillz
Sat May 10, 2014 10:07 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: KXStudio 14.04 and addional drivers
Replies: 5
Views: 2984

Re: KXStudio 14.04 and addional drivers

Thanks, straight_up. That worked a treat.
by Quillz
Wed May 07, 2014 3:02 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: KXStudio 14.04 and addional drivers
Replies: 5
Views: 2984

KXStudio 14.04 and addional drivers

Hi, I've just installed KXStudio 14.04 and when I tried to change my desktop resolution there is no option to do so - System Settings -> Display and Monitor. I thought maybe i need to install drivers for my Nvidia card (every install of KXStudio has needed me to) but I can't find Additional drivers ...
by Quillz
Sun Oct 27, 2013 8:20 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: SB Audigy 1 has no capture ports?
Replies: 6
Views: 2382

Re: SB Audigy 1 has no capture ports?

Hi Pablo, thanks for the replies. There are indeed capture levels showing in alsamixer. No "line" level (it's present in playback section though). BUT I fiddled around a bit. In catia I put the system capture 1 through rakarrack into the playbacks and fiddled with the capture levels in als...
by Quillz
Sun Oct 27, 2013 7:19 am
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: SB Audigy 1 has no capture ports?
Replies: 6
Views: 2382

Re: SB Audigy 1 has no capture ports?

arecord -l lists 3 capture devices on the audigy The full list - audigy is card 4 at the bottom: **** List of CAPTURE Hardware Devices **** card 1: Loopback [Loopback], device 0: Loopback PCM [Loopback PCM] Subdevices: 8/8 Subdevice #0: subdevice #0 Subdevice #1: subdevice #1 Subdevice #2: subdevice...
by Quillz
Sat Oct 26, 2013 2:12 pm
Forum: System Tuning and Configuration
Topic: SB Audigy 1 has no capture ports?
Replies: 6
Views: 2382

SB Audigy 1 has no capture ports?

Hi all, I had my Audigy 1 up and running for playing guitar along with drums and synths on Ardour and Rosegarden and recording stuff. This was in AV Linux a couple of years ago. I stopped for a while due to life stuff and have now returned to doing music. I am now using KX Studio 12.04.01 32-bit (th...

Go to advanced search